6RCKRALJEVSKE KRUNE U KAMPANJI PROTIV KANCERA

Kraljevski klub američkog fudbala „Kraljevske Krune“ iz Kraljeva su se danas priključio akciji „Milioooon razloga zašto želim svet uz sebe“, kompanije Avon, fonda B92, Skupštine grada Beograda i Američke ambasade u Srbiji. Sportistkinje i sportisti ovog kluba su svojim sugrađankma i sugrađanima ukazali na značaj prevencije i borbe protiv raka dojke i najavljuju nastavak ove kampanje.
Ovogodišnja akcija Kraljevskog kluba „Kraljevske Krune“ iz Kraljeva, o značaju prevencije i borbe protiv raka dojke je usmerena na podizanje svesti i edukaciju stanovnika Kraljeva o značaju prevencije i borbe protiv raka dojke, što su i glavni ciljevi ove kampanje RC kluba. Na Atletskom stadionu, koji se nalazi u centru grada, danas od 13 h bio organizovan veoma poseban trening ženskog tima sa kojeg su popularne „Kraljice“ skrenule pažnju na ovu izuzetno važnu kampanju DIZANjA SVESTI, gde su pozvane sve građanke i građani Kraljeva da se priključe. Pored ženskog tima kampanji su se priključili i seniorski RC tim, kao i bejzbol i flag football tim, namlađih članova Kraljevskih kruna. Ova akcija je izvedena u Kraljevu, istovremeno kada je istim povodom bila organizovana velika šetnja u Beogradu.
Tokom naredne nedelje će u saradnji sa ZC „Studenca“ i KC „Evergreen“, kraljevački klub organizovati predavanje i tribinu o značaju i načinima prevencije ove opake bolesti. Na toj edukativnoj tribini će govoriti lekarka Onkološkog dispanzera u Kraljevu, prim. dr Aleksandra Parezanović.
Svaka 12. žena u Srbiji oboli od raka dojke, dok svake godine 1500 žena u Srbiji umre od raka dojke. Otkriven na vreme, rak dojke je izlečiv u preko 90% slučajeva. ZATO JE VAŽNO DA SE SVI UKLJUČIMO! – Bio je slogan kraljevačkog kluba.
Akciju su podržali i Nj.K.V. Princeza Katarina i Prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević, prilikom ovonedeljne posete predsednika kluba g. Srđana Ćosića, Kraljevskom dvoru.
Ovo je doprinos nacionalnoj akciji podizanja svesti o značaju prevencije i borbe protiv raka dojke, Kraljevskog kluba američkog fudbala „Kraljevske krune“ iz Kraljeva, veoma važnoj akciji MILIOOOON RAZLOGA ZAŠTO ŽELIM SVET UZ SEBE!

Povezana vest:  Veprovi prizemljili Zmajeve