tim-sveta-stankic-mitrovic-denovic-zorica-hofmanMitrović i Denović zamalo srušili Amere
 
Samo 34 sekunde delilo je Tim Sveta IFAF-a od pobede nad vršnjacima iz Sjedinjenih američkih država, u tradicionalnom Internacional Bowlu, odigranom u Dalasu. Do tog trenutka, tim IFAF-a vodio je 15:14, ali je domaćin ipak uspeo da postigne tačdaun i sačuva dostojanstvo rodonačelnika ovog sporta na svom terenu.
Za američki fudbal u Srbiji ovaj događaj imao je veliki značaj, jer su na njemu nastupila dvojica vrlo talentovanih igrača, Čačanin Stefan Mitrović i Kraljevčanin Aleksa Denović. Štaviše, oni nisu bili u ulogama epizodista, već su na terenu dobili zapaženu minutažu i na taj način bili počastvovani da predstavljaju naš fudbal na prestižnom međunarodnom događaju.
Njih dvojica su ujedni i prvi srpski igrači koji su imali priliku da nastupe na International bowlu, iako je od 2011. do 2014. godine sedam naših igrača učestvovalo na kampu Razvojnog tima Sveta, u organizaciji IFAF. Ove godine, pored Mitrovića i Denovića, oprobao se i Miloš Stankić, ali nije našao mesto među starterima Tima Sveta IFAF-a.
Za razliku od ranijih godina, kada je u timu IFAF-a najveći broj igrača dolazio iz Kanade, ove godine to nije bio slučaj, pa je samo jedan igrač stigao iz zemlje javorovog lista. Od onih koji su se suprotstavili Amerikancima, najbroniji su bili Japanci (13), zatim Meksikanci (7), Danci (5), Norvežani, Kuvajćani i Brazilci (4), Holanđani, Španci, Italijani, Austrijanci i Šveđani (3), a ukupno 23 države imale su predstavnika.
Naša ekspedicija vraća se u Srbiju u ponedeljak.
Povezana vest:  Furiozan finiš Pantera