dzejms-langfordLangford pojačao Veprove

Posle povratka sjajnog defanzivnog beka, Kena Hejla, Kragujevac Wild Boarsi angažovali i američkog trkača Džejmsa Langforda.
Ovaj dvadesetčetvorogodišnjak dolazi iz Ričmonda, gde je u srednjoj školi igrao lajnbekera i fulbeka, ali je po odlasku na Delta Community College, zbog velike brzine, prekomandovan na raninbeka. Druge godine osvojio je 1.215 jardi za 12 tačdauna, a dobrim igrama preporučio se Univerzitetu Tennessee Martin, članu prve divizije. Već u predsezoni zaslužio je počasti All American KR, 2010. godine, posle čega je dve sezone proveo na Shaw Univerzitetu. I u novom timu nastavio je uzlaznom putanjom, pa je 2011. godine bio vodeći kik riturner zemlje, a 2012. je bio All American KR.
Krajem 2012. godine bio je učesnik Metrodome All American Bowl-a, na stadionu Minesota Vikingsa, a godinu dana kasnije pozvan je na kamp „The Lestini Group 12th Annual National Pro Football Free Agent Tryout“, kao i na NFL trajaut u Los Anđelesu. Krajem decembra poršle godine bio je učesnik Euro-American čelendža.
– Od svih igrača koje smo imali u ponudi, učinilo nam se da je Džejms igrač koji će se najbolje uklopiti u naš tim. Iako nije igrao na najvišem nivou u Americi, fudbalom se bavi od malih nogu i prošao je kroz sve trenažne selekcije. Izmenjao je nekoliko koledža, jer mu se stalno pružala prilika da zaigra na nekom boljem. Zbog svega toga mislimo da je veliki radnik, da ceni svačiji trud i zalaganje i da će dati dobar primer svim domaćim igracima. Nadam se da nas neće razuveriti – rekao je Aleksandar Ristić Alf, glavni trener Veprova.
Langfordu će ovo biti prvi evropski angažman.
– Odlučio sam da dođem u Veprove, jer su uspešna organizacija, koja ume da osvaja trofeje. Proučavao sam istorijat kluba i razgovarao sa bivšim igračima Veprova, ali i onima koji su igrali protiv njih i od svih samo mogao da čujem samo reči hvale o njima i gradu. Očekujem i nastojim da osvojim šampionski trofej, vreme je da Veprovi ponovo budemo prvaci. Svestan sam šta se od mene očekuje i da imamo potencijala da budemo najbolji – kazao je Langford.
On je dodao da je ovo sjajnja prilika za njega i da planira da je iskoristi na najbolji mogući način.
– Radujem se upoznavanju grada i novih ljudi, povezivanju sa novim saigračima i unapređivanju mojih igračkih veština. Kragujevac je još uvek nov za mene. Putem interneta sam pokušavao da upoznam jezik i saznam što više o gradu i za sada mi sve deluje neverovatno. Tu su i zanimljivi okolni gradovi i siguran sam da ću se puno zabaviti – zaključio je Langford.

Povezana vest:  PRVA LIGA SRBIJE, Legionari žele da se revanširaju Lovcima