ken-hejlKen Hejl ponovo u Veprovima
 
Kragujevac Wild Boarsi i u narednoj sezoni moći će da računaju na Kena Hejla, jednog od najboljih defanzivaca koji je igrao u Srbiji, pošto je ovaj fantastični Amerikanac odbio brojne primamljive ponude evropskih timova i odlučio da se vrati u redove Veprova.
Bivši šampion druge NCAA divizije i starter koledža Zapadna Virdžinija, člana prve divizije, u prošloj sezoni u potpunosti je opravdao očekivanja, pa su u šumadijskom taboru presrećni što će ga ponovo imati u timu.
– Nakon partija koje je pružao u prošloj sezoni, bilo je više nego lako odlučiti se na ovaj potez. Ken je pokazao da je igrač koji je, potpuno realno, potencijal za mnogo veće domete od naše lige, tako da nas je sve prijatno iznenadio odlukom da se vrati ovde, iako provereno znam da je imao ponudu tima iz Nemačke prve lige, najjače u Evropi. To je samo dokaz o kakvom se čoveku, takođe, radi, jer mu novac nije bio prioritet, već je izabrao da se vrati u svoj klub i pomogne mu u ne tako lakim trenucima – istakao je Veljko Petrović, sportski direktor Divljih veprova.
– Dok smo još razmatrali potencijalna pojačanja i dok još nije bilo sigurno da li će se Ken vratiti, glavni trener Ristić i ja smo konstatovali da iako nađemo igrača koji može da nadomesti Kenove igračke kvalitete, teško ćemo naći nekog ko istovremeno može da nadomesti i njegove ljudske kvalitete. Srećom po nas, nismo ni morali da tražimo drugog, te će ljubitelji američkog fudala u Srbiji i ove godine moći da uživaju u potezima jednog od najboljih inostranih igrača koji je ikada kročio na ove prostore – smatra Petrović.
Ni Ken nije krio zadovoljstvo zbog povratka u grad na Lepenici.
– Još prilikom predstavljanja prošle godine, pre nego što sam odigrao prvu utakmicu za Veprove, rekao sam da želim da se vratim i sledeće sezone. To je bilo bazirano na vibracijama koje sam dobio od Kragujevca. Van terena, Veprovi su sjajni momci koji su mi pokazali šta Kragujevac ima da ponudi, zavoleo sam ih i zato se vraćam – otkrio je Hejl.
On ne krije da je jedan od motiva pokušaj da se vrati titula.
– Ambicije se nisu mnogo promenile. Naravno, igramo sa ciljem da osvojimo prvenstvo, prošle sezone smo ostali kratki, pa ove želimo da se vratimo u finale i pobedimo. Veoma sam uzbuđen zbog povratka u Kragujevac i Veprove. Pred prošlu sezonu sam izjavio da moramo igrati „svi za jednog“, kao porodica, kako bismo postali uspešni. U Veprovima sam stekao brojnu braću i prijatelje sa kojima mogu igrati igru koju volim – zaključio je Hejl.
Povezana vest:  SPORTKLUB SUPER LIGA, Kraljevske Krune dočekuju SBB Vukove