KRALJEVSKE KRUNE  PRODUZI ZIVOTKraljevske krune postale deo inicijative „Produži život“
 
Danas se Kraljevski klub američkog fudbala „Kraljevske krune“, priključio kampanji „Produži život“ za zaveštanje organa za transplataciju. Donatorske kartice su potpisali predsednik kluba, treneri i  igrači, a sa njima i novi počasni član kraljevskog kluba Dragan Mirković, inače direktor Kulturnog centra „Evergreen“, u Kraljevu.
U okviru promocije kampanje kraljevačke Opšte bolnice u kulturnom centru „Evergrin“ je održana konferencija za medije sa temom donatorstvo organa za transplataciju. Javnosti su se obratili predsednik kraljevskog kluba američkog fudbala Srđan Ćosić i lokalni koordinator kampanje „Produži život“ Vladimir Nović.
Tom prilikom gospodin Nović je rekao: „Još pre tri godine, kada su Kraljevske krune organizovale humanitarnu akciju za bolesnu Irenu Paunović, ja sam sa njima dogovorio da se uključe u našu kampanju, što su danas ovi plemeniti sportisti to i učinili. Godinama unazad korodiniram aktivnosti uključivanja novih donatora za transpantaciju organa i posebno mi je zadovoljstvo da su se danas u našem društvu našli i naši američki fudbaleri.“
Predsednik kraljevskog kluba Srđan Ćosić je pozvao i druge da se uključe: „Našim učešćem u ovoj humanitarnoj akciju želimo da damo svoj doprinos da kada dođe vreme za to, kome bude bilo potrebno produžimo život, ali ujedno želimo i da skrenemo pažnju javnosti i na ovaj način apelujemo i na druge sportske i druge organizacije i pojedince da se priključe ovoj humanoj inicijativi. Naš klub kao kraljevski, svojim statusom nosi posebnu odgovornost prema svim građanima Srbije, te nastojimo da budemo društveno odgovorna sportska organizacija, koja će tu uvek biti uz naše građane.“
Program zaveštanja organa i izdavanja donorskih kartica u Srbiji prvi put je pokrenut pre desetak godina na Vojnomedicinskoj akademiji u cilju popularizacije i unapređenja programa kadaverične transplantacije. Radi se o dobrovoljnom, neprofitnom, pismenom pristanku poslovno sposobne i uračunljive osobe da se u slučaju smrti njeni organi mogu uzeti radi presađivanja drugoj osobi u svrhu lečenja. Ovaj pristanak se može povući u svakom trenutku ukoliko se osoba koja ima donorsku karticu predomisli. Vlasnici donorske kartice mogu postati svi punoletni građani Srbije koji nemaju malignu bolest, dijabetes ili neko od psihijatrijskih oboljenja. Treba naglasiti da se radi o krajnje humanom gestu koji ne donosi nikakav profit za vlasnika donorske kartice. Do sada je u Srbiji više od 70.000 ljudi odlučilo da u slučaju moždane smrti daruje organe za lečenje drugih ljudi. U Kraljevu postoji preko 2.800 vlasnika donatorskih kartica, a od danas su i Krune deo ove humane kampanje.
Uz tim Kraljevskih kruna, koji je dobio donatorske kartice i domaćin Dragan Mirković je postao donator. Gospodin Mirković je do sada uvek podržavao humanitarne i sportske akcije Kraljevskih kruna te ga kraljevski klub sa posebnim respektom i zahvalnošću prima u svoje počasno članstvo.
Kraljevske krune pozivaju i sve ostale klubove američkog fudbala da postanu deo humane inicijative „Produži život“!
Povezana vest:  PLS "SEVER": Legionari kao kaznena ekspedicija