kragujevac wild boars vukovi beograd 2Trka za novog šampiona Srbije kreće 28. marta

Za naslov prvaka Srbije u američkom fudbalu 2015. godine boriće se osam najboljih ekipa kroz Prvu ligu Srbije. U naslovu takmičenja je i osnovna izmena u odnosu na prošlu godinu, kada je elitni rang takmičenja nosio radni naziv Sportklub Superliga Srbije.
Titulu prvaka Srbije brane u poslednjih nekoliko godina neprikosnoveni Vukovi iz Beograda, a ukoliko žele da trofej ostane u njihovim vitrinama, „čopor sa Ade“ moraće da ga odbrani od prošlogodišnjih finalista Kragujevac Wild Boarsa, iz godine u godinu sve boljih i opasnijih Novi Sad GAT Dukesa, Pančevo Panthersa koji sa dolaskom američkog trenera najavljuju borbu za titulu… Ne treba potceniti ni Imperatore iz Niša, koji su prošlogodišnji učesnici plej ofa i najprijatnije iznenađenje minule sezone, a zatim i Inđija Indianse, kao ni povratnike u elitno društvo Sirmium Legionare i Anđeoske ratnike iz Čačka.
Početak prvenstva zakazan je za poslednj vikend marta, tačnije 28. i 29. mart, kada će se upravo Legionari, sa autoritetom najstarijeg kluba u Srbiji, stati na crtu Vukovima, a Anđeoski ratnici u šumadijskom derbiju gostovati aktuelnom vicešampionu u Kragujevcu.
Nema sumnje da će duel vojvođanskih ekipa privući veliku pažnju i staviti im ambicije na probu već na premijeri u Novom Sadu, gde će Vojvode ugostiti Indianse. Prava poslastica trebao bi da bude i megdan Imperatora i Pantera u Nišu, jer je upravo taj duel bio jedan od najuzbudljivijih u prethodnoj sezoni (38:35).
Baš kao i prethodnih sezona, poslednjeplasirana ekipa na kraju regularnog dela prvenstva direktno ispada u niži rang takmičenja. Međutim, već najavljena novina je da sedmoplasirani tim dobija još jednu šansu da sačuva mesto u eliti. Naime, pretposlednjeplasirani tim u regularnom delu takmičenja odigraće baraž sa drugoplasiranim timom Druge lige Srbije za popunu elitne divizije.
Finale je zakazano za 4.-5. jul, kada će u istoriju biti upisano i ime šampiona Srbije za 2015. godinu.

Povezana vest:  Divlji veprovi u subotu igraju polufinale EFAF kupa