kraljevske krune2Dubrovčani dočekuju Kraljevčane

Kraljevački klub američkog fudbala Rojal Krauns (Kraljevske krune), danas obavlja poslednje pripreme pred sutrašnji put u Dubrovnik, gde će ih tokom vikenda ugostiti Šarks (Dubrovnik Sharks).
Kraljevčani će učestvovati na prijateljskom „fleg fudbal“ turniru, u okviru Programa regionale saradnje i uspostavljanja novih mostova sportskog prijateljstva.
Predsednik Rojal Krauns Srđan Ćosić rekao je medijima da će u Dubrovniku odigrati dve prijateljske utakmice, sa Dubrovčanima I splitskim Morskim vukovima (Split Sea Wolves).
-U okviru Programa regionale saradnje i uspostavljanja novih mostova sportskog prijateljstva mi ćemno Dubrovčanima odneti na korišćenje 10 kompleta opreme za ovaj sport, jer su do sada trenirali bez nje, a kako su mlad klub održaćemo im i trening da bi otpočeli sa kontakt fudbalom – kazao je Ćosić.
On je podsetio da pomoć dubrovačkim Ajkulama, nije i prva koju su Kraljevske krune u regionu pružili mladim timovima ovog sporta.
-Klubu KAF District Giants Brčko, takođe smo 2011. godine dali na korišćenje 10 kompleta opreme za američki fudbal, kako bismo pomogli razvoj ovog sporta i u ovom delu regiona – rekao je Ćosić.
Nastup Kraljevskih kruna u Dubrovniku, biće prvo gostovanje nekog sportskog tima iz Srbije u Hrvatskoj posle prvog kola Dejvis kupa igranog u Kraljevu, između reprezentacije Srbije Hrvatske 6. do 8. marta, kada su hrvatski mediji pohvalili orgnizaciju i gostoprimstvo domaćina.

Povezana vest:  HBL – 10. KOLO, Beohemija u seriji