vukovi vs legionari 28032015 (1)Vukovi sigurni na startu Prve lige Srbije
 
Baš kao što se i očekivalo, aktuelni šampioni Srbije SBB Vukovi iz Beograda, na svom terenu su bez većih problema trijumfovali i tako započeli odbranu titule i u novoj sezoni Sportklub Prve lige Srbije. Koplja su pred njima položili Sirmium Legionari, povratnici u društvo najboljih, ali i najstariji klub u Srbiji.
Početak meča nagovestio je da bi gosti mogli da učine meč zanimljivim. Vukovi su došli u vođstvo posle poentiranja već u prvom kontaktu sa loptom novog pojačanja „čopora sa Ade“, Majlsa Gejtsa, koji je vratio startni udarac do end zone zelenih.
Tada je usledio odgovor ekipe iz Sremske Mitrovice, a vođa Legije Danijel Đorđić je kompletirao pas Peta Rajlija i učinio da njegov tim diše za vratom aktuelnom šampionu. Međutim, to je bilo i poslednje poentiranje gostiju na utakmici, jer od tog trenutka im Vukovi više nisu dozvolili da se upišu.
Usledila su dva pasa prvog kvoterbeka reprezentacije Srbije Davida Hanomihl Lukića, prvi ka talentovanom Vanji Lugonji, a drugi ka pojačanju iz redova najljućeg rivala, Nikoli Simoviću, koji su do kraja prve četvrtine učinili vođstvo domaćih teško dostižnim.
Do kraja je prednost rasla, poentirala je i odbrana posle vraćanja intersepcije Marka Batesa, a konačan rezultat je postavio trčanjem Gejst, svojim drugim tačdaunom na ovom meču.
 
Vukovi Beograd – Sirmium Legionaries 35:6 (20:6, 8:0, 7:0, 0:0)
Stadion na Adi Cigalniji. Gledalaca: oko 300.
Kretanje rezultata:
7:0 Majls Gejts vraćanje kikofa 90 jardi, Stefan Tešić uspešan PAT.
7:6 Pet Rajli pas 45 jardi za Danijela Đorđića, neuspešan PAT.
14:6 David Hanomihl Lukić pas 10 jardi za Vanju Lugonju, Tešić uspešan PAT.
20:6 Hanomihl-Lukić pas 25 jardi za Nikolu Simovića, neuspešan PAT.
26:6 Marko Bates vraćanje intersepcije, neuspešan PAT.
28:6 sejfti.
35:6 Gejts trčanje 60 jardi.
 
PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES
Povezana vest:  Stefanović novi vođa napada Imperatora