foto milos rafailovic

Vukovima „večiti derbi“

Drugo kolo Sportklub Prve lige Srbije u američkom fudbalu obeležio je 22. večiti derbi jedinih timova koji su osvajali naslove prvaka zemlje, beogradskih SBB Vukova i Kragujevac Wild Boarsa, na Adi Ciganliji, koji je u potpunosti pripao domaćinu – 23:0.
Divlji veprovi, koji su zbog teške finansijske situacije na ovu utakmicu došli bez organizovanog prevoza, sopstvenim automobilima, nisu uspeli ozbiljnije da ugroze najljućeg rivala. Odbrana Kragujevčana bila je pod velikim pritiskom i često startovala iz loše pozicije, ali je delovala daleko bolje od nedovoljno uigranog napada. Sa druge strane, Beograđani su mnogo lakše pomerali lance zahvaljujući reprezentativcima Mihailu Josoviću i Davidu Hanomihl Lukiću, dok su dobrom defanzivom ostavili protivnika bez poena.
Već na startu „čopor sa Ade“ poveo je pasom Lukića ka Amerikancu Toniju Vašingtonu, a do poluvremena su uvećali vođstvo nakon sejftija prilikom lošeg snepa gostiju – 9:0. U nastavku susreta dotukli su protivnika tačdaunovima Josovića i Marka Bakovića i tako nastavili niz nepobedivosti na domaćoj sceni.
Na sva tri ostala susreta slavili su gosti. Ambiciozni Pančevo Panthersi, predvođeni američkim kvoterbekom Šonom Frizelom, upisali su drugu ovosezonsku pobedu, protiv Sirmium Legionariesa, u Sremskoj Mitrovici – 27:13, nastavivši tako siguran korak ka plej-ofu. Pančevci su u poslednji period ušli uz vođstvo 19:0, a gosti su tek tada odgovorili sa dva tačdaun pasa Peta Rajlija ka junioru Miroslavu Simiću (19:13). Ispostavilo se da je to bilo prekasno paljenje povratnika u elitni rang, jer je tačku na i odmah zatim stavio Frizel, pasom ka reprezentativnom tajtendu, Vladimiru Trajanoviću.
Još jedan okršaju ljutih protivnika, Inđija Indiansa i Imperatora Niš, koji su veliko rivalstvo začeli pre tri godine u baražu za Superligu, pripao je timu iz grada na Nišavi – 32:24. Tako su Indiansi propustili drugu priliku da se na svom terenu revanširaju Nišlijama za tadašnju eliminaciju. Goste je još jednom do pobede predvodio sjajni Ričard Samjuel, koji je ponovo pokazao zašto su Imperatori odlučili da ga zadrže u svojim redovima.
Najmanje neizvesnosti bilo je u Čačku, gde su silno pojačani Novi Sad GAT Dukesi deklasirali povratnike Angel Warriorse – 63:0. Fantastični Vil Pauel, pojačanje Vojvoda iz redova nemačkog vicešampiona, obeležio je meč sa čak pet tačdaunova trčanjem.

Povezana vest:  Super Boul obara sve rekorde

PHOTO: Miloš Rafailović