Imperatori-Panteri

PLS: Meč Imperatora i Pantera registrovan 35:0

Odlukom disciplinskog sudije SAAF, utakmica 1. kola Prve lige Srbije, između KAF Niš Imperatora i KAF Pančevo Panthersa, registrovana je službenim rezultatom 35:0 u korist Pančevaca.
Razlog za ovakvu odluku je to što organizator utakmice, KAF Niš Imperatori, nije obezbedio prisustvo sanitetskog vozila iako je propisano Propozicijama Prve lige da je obavezan da to učini, pa je disciplinski sudija odlučio da snosi posledice kao u izreci.
Utakmica je odigrana 29. marta, rezultat je bio 37:16 za Pančevce, pa registracija službenim rezultatom 35:0 neće imati preveliki uticaj na poredak na tabeli, već samo na poen razliku ovih klubova, kao i na tačdaun listu (postignuti tačdaunovi i poenteri biće brisani). Tako će Šon Frizel (Pančevo Panthers) ostati bez 3 tačdauna upisana na tom meču, Ričard Samjuel (Niš Imperatori) bez dva, pa će usamljen na vrhu ostati Vil Pauel (Novi Sad Dukes) sa šest tačdaunova.
Zbog propusta na ovoj utakmici, disciplinski sudija SAAF izrekao je sudiji Siniši Ljubišiću kaznu zabrane suđenja dve nedelje (dva vikenda), u svim takmičenjima koje organizuje SAAF.

Povezana vest:  Vojvode odgovorile na izazov Mladenovčana