Wild Boars - Novi Sad DukesDerbi Veprova i Vojvoda

Ovog vikenda na programu je nekompletno četvrto kolo Sportklub Prve lige Srbije, u okviru kog će se odigrati samo dve utakmice, a sve oči javnosti američkog fudbala uprte su u derbi Kragujevac Wild Boarsa i novosadskih GAT Dukesa, starih rivala čiji su dueli tradicionalno neizvesni i uzbudljivi.
Iako imaju pozitivan skor u međusobnim duelima (7-6), Novosađani nikada do sada nisu osvojili domaću titulu, za razliku od Šumadinaca kojima je to pet puta pošlo za rukom. Jedan od razloga možda leži i u tome što su Kragujevčani dobijali one važnije duele, kao što je to bio slučaj u prethodne dve sezone, kada su gubili u regularnom delu sezone, a zatim trijumfovali u polufinalu plej-ofa, u Novom Sadu.
– Vojvode su nam posle Vukova sigurno najteži rivali, a dueli sa njima uvek su bili izuzetno zanimljivi i neizvesni. Time što smo u odlučujućim trenucima bili bolji od njih, pokazali smo da su na našoj strani disciplina i mentalna snaga. Ove sezone Novosađani su značajno ojačali svoje redove, a mislim da im je najveće pojačanje trener iz Sjedinjenih Američkih Država. Imaju američkog kvoterbeka i izuzetnog risivera, koji su njihovo najjače oružje. Sa druge strane, mi se uzdamo u našu odbranu i nadamo se da ćemo zaustaviti njih dvojicu. Ako u tome uspemo, put do pobede biće nam znatno olakšan – smatra Predrag Šćekić, reprezentativni lajnbeker i defanzivni koordinator Veprova.
Dueli ovih rivala u prethodne dve sezone odlučivali su ko će osvojiti drugu poziciju i steći prednost domaćeg terena u polufinalu, a sigurno je da će tom cilju biti bliži i tim koji u nedelju, od 15 sati, sa kragujevačkog stadiona „Čika Dača“ izađe kao pobednik.
Još jedan derbi, ali regionalnog karaktera, igra se u subotu od 15 časova, na stadionu „25. maj“, u Sremskoj Mitrovici. U „bici za Srem“ domaći Sirmium Legionariesi žele da prekinu seriju od tri startna poraza, dok Inđija Indiansi, posle pomalo iznenađujuće pobede u Pančevu, nastavljaju borbu za plej-of.

Povezana vest:  BOWLING, HBL – 11.KOLO, Kolosej zaustavio Kreatore