vukovi-beograd-novi-sad-dukes-vasingtonUbedljivi Djuksi prekinuli dominaciju Vukova

U derbiju do ovog kola jedina dva neporažena tima Sporklub Prve lige Srbije, novosadski GAT Dukesi naneli su prvi poraz SBB Vukovima na domaćoj sceni posle četvorogodišnje dominacije, rezultatom 38:14 i tako se osamili na prvom mestu, gde će najverovatnije i ostati do plej-ofa.
Vojvode su u startu iz snova stekle ogromnu prednost i zatim sigurno držale konce igre u svojim rukama do samog kraja. Već u prvom drajvu sjajni američki tandem Aleksandar Mek Kin – Vil Pauel kompletirao je pas za više od polovine terena, a potom na isti način preostalih 20 jardi pretvorio u tačdaun (7:0).
Djuksi su zatim zaustavili Vukove u „crvenoj zoni“, a onda akcijama trčanjem, za razliku od prvog napada kada su igrali uglavnom pasom, pomerali lance preko Boška Jokića i Mek Kina. Američki kvoterbek doveo je svoj tim na deseak jardi od end zone, ali se zatim povredio i otišao ranije „na tuširanje“. Ovaj hendikep uspešno je anulirao Pauel koji je stao na njegovo mesto i odmah dovršio započet posao za udvostručenje vođstva (14:0).
Na startu druge četvrtine bivši sejfti Vukova, Filip Vezmar, presekao je pas Majlsa Gejtsa i vratio loptu na 22 jarda od najbranjenije protivničke zone, a već iz prvog pokušaja Pauel je istrčao novi tačdaun – 21:0.
Granitna odbrana Novosađana još jednom je odolela Beograđanima i primorala ih na pant, a onda je na drugoj strani Marko Milovanović intersepcijom pokrenuo „čopor sa Ade“ ka prvim poenima. Za egzekuciju se pobrinuo američki dvojac Gejts – Vašington.
Posle sjajnog slaloma Andreja Puškaša kroz gostujuću odbranu do devet jardi, dva minuta pre odlaska na odmor, činilo se da će se Dukesi vratiti na tri tačdauna prednosti, ali je prvo poluvreme ipak završeno fild golom Vladimira Dimitrijevića – 24:7.
Novim pasom Gejtsa ka Vašingtonu Vukovi su prišli na samo „minus 10″ (24:14) i potom krenuli u novi atak, ali je onda odlični lajnbeker Vladimir Vasilić pokupio drugi fambl u trećoj deonici i tako krunisao sjajnu partiju odbrane.
Pauel je zatim novim trčanjem vratio Novosađanima 17 poena prednosti pred poslednju deonicu (31:14), a zatim stavio tačku na i snikom posle dva uspešna pasa ka odličnom Puškašu.
Ovaj zaostali susret trećeg kola bodovao se i za CEFL ligu, pa su Novosađani stekli lepu prednost i u regionalnom takmičenju.
Odloženi susret, ali četvrtog kola, bio je na programu u Čačku, gde su Pančevo Panthersi pregazili domaće Angel Warriorse, rezultatom 53:0 i ponovo ušli u igru za plej-of, dok Čačane u pretposlednjem kolu očekuje odlučujuća utakmica za opstanak.

Povezana vest:  EP (U19): Srbija se prijavila, Blažo Bojić selektor juniora