Partizan - Slavjane Trofej Beograda 01

RAGBI 13
Partizan osvojio Trofeja Beograd

Šampion Srbije Partizan pobednik je tradicionalnog juniorskog turnira Trofej Beograd u ragbiju 13 koji se proteklog vikenda održao na stadionu FK Heroj u Beogradu. U finalu crno-beli juniori bili su bolji od Slavjane iz Moskve, rezultatom 32:16.

Mlade nade Partizana još jednom tokom čitavog turnira potvrdile su da beogradski klub trenutno ima najbolju školu ragbija na ovim prostorima koja je sada dobila potvrdu i u međunarodnoj konkurenciji.

Povezana vest:  SBB Vukovi slavili u derbiju protiv večitih rivala Veprova – SK PLS 2021

Crno-beli su prvo u polufinalu lako izašli na kraj sa Vitezom iz Bosne i Hercegovine sa 36:10, dok je sa druge strane ekipa Slavjane eliminisala selekciju Beograda (38:14). Međutim, iako je u finalu viđena nešto neizvesnija utakmica, Rusi nisu predstavljali veći problem favorizovan aktuelnom juniorskom prvaku države. U utakmici za treće mesto Vitez je bio bolji od selekcije Beograda – 42:0.

Povezana vest:  SUPERLIGA: Vukovi zadržali vrh, dobar otpor Vojvoda

Trofej Beograda je godišnji juniorski turnir Ragbi 13 federacije Srbije koji je ove godine poprimio i međunarodni karakter, učešćem gostiju iz Rusije i komšija iz Bosne i Hercegovine. Veliku pomoć u realizaciji ovog takmičenja naša Federacija imala je od generalnih pokrovitelja turnira, Gradskog sekretarijata za omladinu i sport Grada Beograda i Sportskog saveza Beograda.