srb madj kval za ep

Srbija na Evropskom prvenstvu, pala Mađarska

Odlično je počeo meč za reprezentaciju Srbije, koja je već u prvom napadu poentirala posle pasa za tačdaun Davida Hanomihl Lukića ka Nikoli Simoviću dugog 26 jardi. Toj akciji prethodio je odličan prodor raningbeka Mihaila Josovića, koji je svoj tim postavio u odličnu poziciju za poentiranje.
Nije prošlo mnogo, kada je usledio novi razlog za radovanje navijača Srbije. Napad Mađara, poguran kaznama Srbije, je obećavao. Stigli su gosti nadomak crvene zone našeg tima, kada su pokušali pasom da iznenade i postignu tačdaun. Međutim, poslednja linija odbrane bila je spremna, Darko Cvetković odlično postavljen dovoljno skoncentrisan da preseče pas i intersepciju vrati za tačdan pretrčavši 90 jardi za 14:0.
Bio je to i rezultat prve četvrtine, a prednost je, prema svemu viđenom, mogla da bude i veća u korist Srbije, da ogromna želja za dokazivanjem pred svojom publikom nije prouzrokovala nešto veći broj kazni srpskih oklopnika od uobičajenog.
Ipak, već u drugoj deonici bilo je jasno da Mađari nemaju šta da traže na stadionu u Voždovcu. Poeni su se nizali kao na traci, a gosti nisu uspevali ozbiljnije da ugroze izuzetno sigurnu i nadmoćnu odbranu srpskog tima.
Uz takav defanzivni bedem, i napad je mnogo lakše funkcionisao, što je već na početku drugog perioda dovelo do novog tačdauna Srbije. Kvoterbek Hanomihl Lukić je izvanredno pronašao Strahinju Stepovića uz levu aut liniju, a ovaj uspeo da kompletira pas dug 40 jardi za novi tačdaun – 21:0.
Delovalo je kao da se napad i odbrana smenjuju u poentiranju, jer je nedugo zatim usledio još jedan presečen pas defanzivaca, koji je vraćen za tačdaun. Napad Mađara našao se u bezizlaznoj poziciji, nadomak svoje end zone, kada je prilično loš pas presekao Marko Bates i loptu vratio za novi tačdaun – 28:0.
U poslednjim sekundama prvog poluvremena, još jednom su Srbi uspeli da poentiraju pasom, a ovog puta je Strahinja Stepović preuzeo ulogu kvoterbeka i odlično asistirao hvataču Stefanu Borkoviću pasom dugim sedam jardi za vođstvo 35:0, posle kojeg je bilo jasno da gosti teško mogu da se vrate u meč.
I posle velikog odmora, naši reprezentativci su pokazali da nemaju nameru da uspore, pa je posle dugog drajva, koji je zamalo zaustavljen nadomak end zone Mađara, ipak povećana prednost. Iz četvrtog pokušaja, naš izabrani tim je stigao do prvog tačdauna trčanjem, a realizator je bio Mirko Slavković za velikih 42:0.
Već u sledećem napadu, još jednom su Srbi došli do poena, ali ovog puta još spektakularnijim trčanjem Miroslava Stankića, koji je iskoristio nekoliko blokova svojih saigrača i pronašao put kroz sredinu odbrane Mađara pretrčavši 45 jardi za novi tačdan – 49:0. Bio je to i rezultat kojim je završena treća deonica.
Mađari više nisu pružali otpor, dok je odbrana Srbije bila izuzetno motivisana da pokaže svu svoju snagu. Posle još jedne odlične odbrane, defanzivni linijaš Miloš Lišanin bukvalno je oteo loptu iz ruku kvoterbeka gostujućeg tima, isforsiravši tako fambl, koji je zatim i odneo do end zone pretrčavši 25 jardi za 56:0, što je, ispostavilo se, bio i konačan rezultat ovog meča.
Reprezentacija Srbije se na taj način plasirala na Evropsko prvenstvo B grupe, koje će se naredne godine održati u Italiji, a na kojem će, kako smo nezvanično saznali, pored domaćina i našeg tima, najverovatnije učestvovati Švajcarska i jedna od dve reprezentacije: Rusija ili Izrael. Pobednik Evropskog prvenstva B grupe, imaće priliku da u baraž meču sa Danskom ili Švedskom, članovima A grupe evropskih selekcija, uđe u tu elitnu grupu.

Povezana vest:  PLS "SEVER": Hantersi ulovili Lavove

Srbija – Mađarska 56:0 (14:0, 21:0, 14:0, 7:0)
Stadion TC Stadion. Gledalaca: oko 700.
Kretanje rezultata:
7:0 David Hanomihl Lukić pas 26 jardi ka Nikoli Simoviću, Darko Klasan uspešan PAT.
14:0 Darko Cvetković vraćanje intersepcije 90 jardi, Klasan uspešan PAT.
21:0 Hanomihl Lukić pas 40 jardi ka Strahinji Stepoviću, Klasan uspešan PAT.
28:0 Marko Bates vraćanje intersepcije 18 jardi, klasan uspešan PAT.
35:0 Strahinja Stepović pas 7 jardi ka Stefanu Borkoviću, Klasan uspešan PAT.
42:0 Mirko Slavković trčanje 1 jard, Klasan uspešan PAT.
49:0 Miroslav Stankić trčanje 45 jardi, uspešan PAT.
56:0 Miloš Lišanin vraćanje fambla 25 jardi, uspešan PAT.

Povezana vest:  Beogradski Vukovi u subotu se bore za trofej u regionu