Bosnjak_Braca

POSLEDNJE KOLO SUPERLIGE SRBIJE – DIVIZIJA CENTAR

Rasplet u pred plej of

 

Poslednje kolo elitne divizije Centar Superlige Srbije donosi tek nekoliko nedoumica, od kojih je svakako najzanimljivija ona ko će proći u vajld kard rundu za plasman u plej of. U ovom trenutku su sigurni Divlji veprovi, Vukovi i Panteri, dok će se Zmajevi, Anđeoski ratnici i Djuksi u poslednjem kolu boriti za četvrtu poziciju.

Zmajevi su dosta promena pretrpeli od prošle godine, kako u igračkom kadru, tako i u menadžmentu, ali kako se može primetiti stvari im polako dolaze na mesto. I nama se desila smena generacija, ali mi se čini da smo iz meča u meč sve uigraniji, pa zato očekujem da opravdamo ulogu favorita u ovome meču – rekao je Miloš Lišanin, defanzivni linijaš Vukova.

Povezana vest:  Borba Kruna i Legionara za prvu pobedu

Računica je jasna. Prvo se pitaju Zmajevi, koji bi eventualnim iznenađenjem u duelu sa čoporom sa Ade mogli da reše sve dileme i kao četvoroplasirani prođu u baraž za plej of.
Međutim, obzirom na težinu rivala Blu Dragonsa u poslednjem kolu, čini se da su prolasku dalje mnogo bliži Ratnici iz Čačka. Oni su odradili sjajan posao u poslednjoj četvrtini meča u Novom Sadu u prošlom kolu, kada su obezbedili ubedljivu pobedu (28:14), koja bi mogla da ih odvede u plej of. U slučaju trijumfa nad gotovo prežaljenim Celtisima i očekivane pobede Djuksa u Vrbasu (koji je u velikim kadrovskim problemima), Čačani će čekati samo pobedu Vukova za prolaz. Od dresa Ratnika će se oprostiti od Nikole Kovačevića, reprezentativca i dugogodišnjeg igrača, koji odlazi u Ameriku. Inače, zbog lošeg skora, šanse Djuksa su u domenu teorije.

Povezana vest:  EP 2013: Vruć šamar Danaca, greškama u poraz

Posle ovog vikenda će se znati i ko će sledeće godine biti učesnik divizije Centar, ali i plasirati se u vajld kard rundu iz divizija Jug i Sever. U baraž mečevima, Klečani će ugostiti jagodinske Kelte, koji su doživeli dva poraza u poslednja dva meča, dok će neumoljivim Rojal kraunsima na megdan izaći najprijatnije iznenađenje ove sezone Mamuti iz Kikinde.

Povezana vest:  JUNIORSKA LIGA SRBIJE, Panteri odbranili titulu posle velike drame!

Poslednje kolo Superlige Srbije – Grupa „Centar“

Subota:

Pančevo Panthers – Kragujevac Vajld bors (16:30, SC Mladost), Beograd Vukovi- Beograd Blu dragons (20, Ada Cigalnija), Vrbas Hunters – Novi Sad Dukes (16, Gradski stadion).

Nedelja:

Čačak Angel Warriors – Sombor Celtis (16:00, teren FK “BIP”),

Tabela: Kragujeva Vajld boars 7-0, Vukovi Beograd, Pančevo Panthers 5-1, Beograd Blu dragons 3-3, Novi Sad Djuks, Čačak Ejndžel voriors 2-4, Sombor Celtis 1-4, Vrbas Hanters 0-6.