Vukovi-Wild-boars-jun-sajt1

JUNIORSKA LIGA SRBIJE

Vukovi i Vojvode na subotnjoj premijeri!

Tokom predstojećeg vikenda počinje borba za trofej „Veljka Makojevića“, za koji će se ove sezone boriti sedam timova, što je nešto manje od 10 koliko ih je učestovalo prošle godine. Ipak, oni oko kojih se vrtela priča i prošle godine su ostali, tako da se može reći da ni predstojeće takmičenje neće mnogo izgubiti na kvalitetu i zanimljivosti.

Prvi će na teren ovog vikenda izaći juniori beogradskih Vukova i novosadskih Vojvoda, koji će na Adi Cigalniji igrati u večernjem terminu, od 20 časova.

– Očekivanja, kako od ove, tako i od svake druge sezone, kada su u pitanju juniori je pre svega da pripremimo što više igrača za prvi tim. Naravno da se svaka utakmica igra da bi se pobedilo, pogotovu ako nosite dres Vukova. Prošle godine smo imali veliki broj igrača koji su prvi put igrali tekl fudbal, taj trend se nastavlja i ove godine, ali imamo popriličan broj juniora koji su nastupali u seniorskoj ligi – rekao je Andrej Tasić, trener Vukova.

Povezana vest:  JUNIORSKA LIGA SRBIJE 2011, Pobeda Veprova, Krunama ostaje nada

Prošlu sezonu Vukovi su završili u polufinalu, gde su izgubili u večitom derbiju od kragujevačkih Divljih veprova u vrlo zanimljivom susretu (20:21).

– U timu je nekoliko igrača koji sada imaju seniorskog iskustva, pre svega oni iz prvog tima Vukova, ali i oni koji su bili na pozajmici u Goštacima. Ovi igrači čine okosnicu tima, pa se može reći da imamo određeno iskustvo u odnosu na prošlu godinu. Sa četiri igrača Indiansa iz Inđije, koji će nastupati ove sezone u JLS i nekolicinom kvalitetnih novajlija, siguran sam da će publika uživati u utakmicama mladog „čopora“. Upravo meč sa Vojvodama je prva prilika da se uvere u njihove mogućnosti – istakao je Tasić, pozvavši navijače da dođu i pruže podršku mladim Vukovima.

Povezana vest:  Veprovi odbranili titulu

Vojvode u ovaj meč ulaze pojačani igračima iz Vrbasa, Kleka i Sremske Mitrovice, čiji timovi su odustali od ove sezone, a za koje smatraju da će biti veliko osveženje za tim. Uzdaju se i u rad sa Džonom Haprerom, nekadašnjim prvim trenerom Vukova, koji se uoči pripremnog perioda priključio Novosađanima.

– Očekujem da će momci pre svega da steknu lepo iskustvo igrajući juniorsku ligu. Po kvalitetu smo verovatno jedna od boljih ekipa u Srbiji i nadam se da će momci to pokazati i na terenu – rekao je Nenad Stojić, trener ofanzivne i defanzivne linije tima iz Srpske Atine.

Povezana vest:  SUPERLIGA: Vukovi zadržali vrh, dobar otpor Vojvoda

Pored glavnog trenera Djuksa, Džona Haprera, stručni štab Novosađana u ovoj sezoni će činiti defanzivni koordinator Vladislav Petković, dok su se u trenerskom radu sa juniorima priključili Đorđe Radovanović, Nenad Stojić, Petar Miković i Srđan Stanojev.