vujanac_trener2

JUNIORSKA LIGA SRBIJE

Neki novi Veprovi!

Aktuelni vicešampioni Srbije u juniorskoj konkurenciji, kragujevački Wild Boarsi, bili su slobodni u prvom kolu JLS 2011. Svoj debi imaće sledećeg vikenda, kada im u goste dolaze ranjeni Kraljevo Royal Crownsi, koji su u prvom kolu preživeli golgotu protiv čačanksih Anđeoskih ratnika.

U odnosu na prošlu sezonu, u kojoj su za jedan poen ostali bez trofeja u epskom finalu sa Panterima (32:31), veliki broj igrača tima iz Kragujevca je prestario juniorski uzrast, među kojima će najviše nedostajati reprezentativci: Petar Gojić, Milorad Novaković, Dejan Janković, Milan Pavlović, Ivan Radojičić, Nikola Stefanović, Đorđe Topalović i Josip Filipović.

Međutim, kako na svom zvaničnom sajtu tvrde, stigli su neki novi klinci, koje će i ove godine voditi glavni trener Marko Vujanac, inače poslednjih pet godina lajnbeker seniorskog tima, koji kao trener ima i reprezentativnog iskustva u juniorskom nacionalnom timu Srbije. Prenosimo vam delove intervjua sa Vujancem sa zvaničnog sajta Divljih veprova, kojim vam i predstavljamo ovogodišnji tim Kragujevčana.

Povezana vest:  Panteri iznenadili Zmajeve u 1. kolu Sportklub Supelige Srbije

Kako vam se čini razvoj juniorskog tima ove godine?

– Iako imamo vrlo mali broj igrača rođenih 1992. godine, koji su bili okosnica tima prošle sezone, dobili smo dosta mladih igrača koji su vredno trenirali i spremali se na treninzima flega. Mislim da smo jedna od retkih ekipa koja može da se pohvali sa velikom posećenošću treninga. Od početka priprema na svakom treningu bilo je bar 50 igrača, a u nekim trenucima  ta brojka ide i preko 60.

Da li je teško organizovati trening za toliki broj igrača?

– Naprotiv, navikli smo na veliki broj igrača na treninzima svih kategorija Divljih veprova, a atmosfera je fenomenalna. Vredno se trenira i ozbiljno radi, ali pre svega vlada dobra zabava i veliko drugarstvo među igračima.

Povezana vest:  Bez Srba u dva najjača EFAF takmičenja

Prošle sezone titula sa juniorima izmakla je „za dlaku“. Možete li da napravite paralelu između ove i tadašnje ekipe?

– Mislim da je ova ekipa bolja u odnosu na prošlogodišnju, možda ne po iskustvu, ali svakako po raznovrsnosti i mogućnosti igrača da odigraju više različitih akcija, za koje smo možda bili limitirani prošle sezone.

Posle smene generacija, da li je neka pozicija u timu deficitarna i šta vidite kao snagu novog tima?

– Ne, baš naprotiv, imamo povećan broj igrača na svim pozicijama, a snaga ove ekipe je drugarstvo među igračima, što se od osnivanja kluba prenosi sa generacije na generaciju.

Povezana vest:  Vukovi pregazili Zmajeve

Da li je i stručni štab pretrpeo promene u odnosu na prošlu sezonu?

– Stručni štab je pretrpeo neke promene zbog obaveza prošlogodišnjih pozicionih trenera, koji su zamenjeni novim, ništa manje stručnim trenerima. Takođe, na svakom treningu se pojavi po nekoliko iskusnijih prvotimaca, koji su uvek spremni da pomognu i daju savete mlađim igračima.

Koji je glavni cilj i da li je realno očekivati titulu?

– Glavni cilj ove, kao i svake prethodne sezone je „pravljenje“ igrača za seniorski tim Divljih veprova, a uz dobre treninge uspeh će doći sam po sebi. Verujem u svoju ekipu, Veprovima je nekako u krvi da u svakoj utakmici idu na pobedu i siguran sam da će tako biti i kada počne prvenstvo. Ako sve bude išlo po planu, pehar će završiti u našim vitrinama.