1985-Championship-LogoNFL

Počast Čikago Bersima posle više od 25 godina

Preko 25 godina nakon što je NFL ekipa Čikago Bersa bila pobednik Super Bowla igrače i rukovodstvo će u Beloj kući konačno primiti i predsednik SAD-a Barak Obama.

Prvaci obično posete Belu kuću odmah nakon pobede na Super Bowlu, ali Bersi nikada nisu dobili tu priliku pošto je 1986., u vreme kada su trebali biti primljeni kod tadašnjeg predsednika Ronalda Reagana, došlo do velike nesreće odnosno eksplozije spjs šatla Čalendžer, a drugi termin im nikada nije naknadno dodeljen.

Povezana vest:  5. kolo SportKlub Prve lige Srbije: Vukovi bolji u gradskom derbiju, Veprovi sigurni u Jagodini, Novi Sad obezbedio plejof

Još nije objavljeno koji će igrači prisustvovati prijemu 7. oktobra kod predsednika Obame koji je inače živeo u Čikagu i navijač je Bersa. Glavni trener ekipe iz slavne 1985. Majk Ditka za ESPN radio izjavio je kako je oduševljen ovom čašću koja im je ukazana bez obzira na kašnjenje od 25 godina.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Veprovi savladali Anđeoske ratnike

-Jako sam srećan što sam deo ove priče, uzbuđen sam kao i cela ekipa, ovo je lepa prilika da nam cela nacija oda priznanje i kaže – ovi momci su bili jako dobri sportaši, ovi stari momci su bili stvarno jako dobri – rekao je Ditka.

Nažalost, jedna od najvećih zvezda tadašnje ekipe Valter Pejton neće biti prisutan jer je preminuo još 1999. nakon neuspešne borbe s rakom jetre.

Povezana vest:  SBB Vukovi formiraju youth selekciju