Pancevo Panthers

POLUFINALE JLS

Panteri prvi finalisti, Krune posustale u finišu!

Posle velike borbe, Panteri iz Pančeva su opravdali ulogu favorita i nastavili seriju nepobedivosti u Juniorskoj ligi Srbije plasiravši se u finale. Aktuelni šampioni su većim delom utakmice bili u vođstvu, dok su se Kraljevčani suprotstavili hrabrom igrom, iako su u drugoj četvrtini, posle seka i primljenog udarca u telo, ostali bez kvoterbeka Strahinje Stepovića.

Poslednji trzak Kruna, dogodio se 7. minuta pre kraja utakmice, kada su uspeli da priđu Panterima na samo jedan tačdaun, posle poentiranja snikom Terzica, ali je to bilo sve što su uspeli da urade. Odgovor domaćih, za koji im je bilo potrebno 2 minuta, bio je žestok.  Već u sledećem napadu Vojislav Milenković je pasom na Aksentijevića ponovo prednost povećao na dva tačdauna, a zatim je i sjajna odbrana vraćanjem pokupljenog fambla (Jalovi) stavila tačku na ovu zanimljivu utakmicu.

Povezana vest:  GAT Vojvodama derbi u hičkokovskoj završnici

Informacije koje smo dobili vezano za povredu Strahinje Stepovića , govore da je primio udarac u leđa, da povredanije ozbiljnije prirode ustanovljeno je u Hitnoj gde je odmah prevezen, ali ipak dovoljno ozbilna da mu ne dozvoli da se kasnije vrati timu. Umesto njega je na poziciju qb stao Terzić.

Inače, odbrana Pantera je posle primljenog tačdauna u prvoj četvrtini u potpunosti zaustavila pas igru protivnika. Stepoviću je u drugoj četvrtini CB Dubovina presekao pas, a u trećoj četvrtini Terzicu je najpre pas presekao LLB Boskovic, a zatim i i FS Dedic. Sa druge strane, napad Pančeva sebi nije dozvoljavao greške, igrao je dakle bez famblova i intersepcija, a rezultat potrđuje da je pobedila  ekipa koja je manje grešila.

Povezana vest:  Superliga: Veprovi i Imperatori izborili plej-of

Pančevo Panthers – Kraljevo Royal Crowns 35:14 (7:8, 7:0, 7:0, 14:6 )

Stadion: SC „Mladost“. Gledalaca: oko 200. Sudije: Milutinović (R), Vagić (U), Janićijević (HL), V. Popović (LJ), Tornjanski (SJ), Šolajić (FJ).

Kretanje rezultata:
7:0 Milenković pas 7 jardi ka Todoroviću, Dedić uspešan PAT.
7:8 Stepović pas Miletiću, Stepović ka Terziću pretvaranje za 2.
14:8 Sovilj trčanje 1 jard, Dedić uspešan PAT.
21:8 Dedić trčanje 4 jarde, Dedić uspešan PAT.
21:14 Terzić trčanje 2 jarde, neuspešno pretvaranje za 2 poena (7. min pre kraja).
28:14 Milenkovic pas 16 jardi ka Aksentijeviću, Dedić uspešan PAT (5. min pre kraja).
35:14 Terzic fambl, Jalovi vratio 20 jardi, Dedić uspešan PAT (3. min pre kraja).

Povezana vest:  Amerikanac Luis Kindl novi kvoterbek SBB Vukova