ANGEL-WARRIORS-JUNIORI-1

POLUFINALE JLS
Ratnici u finalu, odlučio ekstra poen!
 
Specijаlni timovi, bar onaj deo koji je izvodio ekstrа poene, odlučili su pobednikа u drugom polufinаlu Juniorske lige Srbije u Čаčku. Obа timа su postiglа po dvа tаčdаunа, аli su od dvа ekstrа poenа Anđeoski rаtnici pogodili jedаn, Vojvode nijedаn, pа se domаći tim rаdovаo prolаsku u finаle.
Tvrdа utаkmicа, između timovа koji u svojim redovimа imаju po nekoliko igrаčа koji su već ušli u seniorski pogon, bilа je vrlo uzbudljivа. Kada su već u prvom napadu Čačani došli u vođstvo trčanjem Mihajla Josovića, činilo se da će se igrati za poen više, a ne tvrdo u odbrani, kako se kasnije ispostavilo. Jedini ekstra poen, bio je tada realizovan, Kolaković je bio precizan, a verovatno pojma nije imao da će to, u početnom delu utakmice napraviti razliku između odličnih rivala i odlučiti pobednika
Odgovor Vojvoda stigao je u drugoj deonici, kada je Marko Nikolić kompletirao pas za Kristijana Kadvanja, a ovaj istrčao za tačdaun. Minimalna prednost je ostala na strani Čačana, jer su uspeli da izblokiraju pokušaj šuta Novosađana.
Po jedan tačdaun u trećoj deonici na obe strane, ostavio je dva izjednačena tima na istom rastojanju uoči poslednje deonice, kada su na scenu ponovo stupile nepropustljive odbrane oba tima. Više poena nije bilo, a Djuksi su šansu ispustili 4. minuta pre kraja, kada je lopta bila na 15-tak jardi od end zone protivnika. Međutim, nedostatak pouzdanog kikera u ekipi, ili pak poverenje u ofanzivni deo tima, učinio je da se trener gostiju Džon Harper ne odvaži da napad realizuje šutem. Ispostavilo se da je bedem ispred end zone Ratnika bio neprobojan.
Čačak Angel Warriors – Novi Sad Dukes 13:12 (7:0, 0:6, 6:6, 0:0)
Stadion: „BIP“. Gledalaca: oko 300. Sudije: Trajković (R), Jovanović (U), B. Perić (HL), Radivojević (LJ), Jovanović (SJ), Arsenijević (FJ).
Kretanje rezultata:
7:0 Mihailo Josović trčanje 16 jardi, Kolaković uspešan PAT.
7:6 Marko Nikolić pas 60 jardi za Kristijana Kadvanja, PAT izblokiran.
13:6 Dušan Ilić pas 20 jardi ka Nemanji Čkonjeviću, neuspešan PAT.
13:12 Marko Nikolić pas 15 jardi ka Vanji Jakšiću, neuspešan PAT.
Povezana vest:  Ratnički napad na Zmajeve!