renato_in_memoria

IN MEMORIAM: Renato Vuković (1991 – 2012)

Vest o tragičnoj smrti šest mladih u novosadskom klubu u noći između subote i nedelje, potresla je sve, a Srpska asocijacija američkog fudbala sa žaljenjem obaveštava janost da je među nastradalima i 21-godišnji igrač Kikinda Mammothsa, Renato Vuković.

Renato je bio student Prirodno-matematičkog fakulteta, na odseku Hemija sa veoma visokim prosekom. U Mamute je stigao tokom 2011. godine, gde se kao jedan od najpredanijih igrača vrlo brzo uklopio. Zato je u sezoni velikih uspeha i zapaženih rezultata tima iz Kikinde odmah dobio šansu i odigrao nekoliko utakmica kao lajnbeker. Tokom priprema za novu sezonu dobio je prekomandu u defanzivnu liniju, gde je igrao na poziciji defanzivnog enda.

Povezana vest:  SUPERLIGA: Veprovi u plej-ofu, Panteri i dalje u igri

Među saigračima će ostati upamćen kao veoma snažan, predan i odlučan igrač, lepo vaspitan čovek. Mamuti su izgubili prijatelja, saigrača, Renata, uvek nasmejanog i posvećenog timu i saigračima, a javnost američkog fudbala još jednog mladog igrača pred kojim je bila lepa budućnost.

Srpska asocijacija američkog fudbala izražava najdublje saučešće porodici Vuković i saigračima preminulog Renata, a doneta je i odluka da svi mečevi narednog vikenda počnu sa minutom ćutanja u znak poštovanja na prerano otišlog oklopnika.

Povezana vest:  ALS 2011: Završni turnir u Sremskoj Mitrovici