Grofovi-Mamuti-sajt1

PLS SEVER: Mamuti bez Renata protiv Celtisa
 
U okviru trećeg kola Prve lige Srbije, divizija Sever, posebno zanimljivo biće na stadionu ŽAK u Kikindi, gde će domaći Mamuti dočekati Celtise iz Sombora. Gosti, sa dvojicom Amerikanaca (trenerom i lajnbekerom) važe za favorite za povratak u elitnu diviziju, a posebno su motivisani posle trijumfa nad Vrbasom, direktnim konurentom u trci za ostvarenje zacrtanog cilja.
Sa druge strane, sa Mamutima se nije šaliti, jer su i prošle sezone umeli da iznenade favorite. To su već učinili na otvaranju prvenstva, prilično lako savladavši Grofove u Novom Kneževcu (19:6), ali se opravdano postavlja pitanje koliko je ekipu uzdrmao nesrećan slučaj i pogibija saigrača Renata Vukovića u požaru u diskoteci „Kontrast“. Nema sumnje da će pokušati da zbiju redove i pruže maksimum, ali je činjenica da zbog svega što se dešavalo tokom prethodne sedmice nisu imali dovoljno vremena da se dovoljno skoncentrišu i spreme utakmicu.
– Krivo mi je samo što protiv možda i najjaceg protivnika izlazimo potpuno nespremni, a planiramo da igramo za našeg Renata. A Renato je do sada odigrao tri utakmice za Mamute, i nije izgubio nijednu. Imao je veoma značajnu minutažu, a za vreme njegovog boravka na terenu, naša odbrana je primila samo jedan tačdaun. Nadam se ipak da će Renato biti sa nama i u nedelju i da će nam pomoći da u još jednoj njegovoj utakmici izadjemo kao pobednici – emotivno je govorio Mirko Jočić ispred Mamuta.
Posle poraza u prvom kolu od ekipe Mamuta i prikazane blede igre i slobodnog termina u drugom, Grofovi će u trećem kolu na svom terenu dočekati ekipu Legionara iz Sremske Mitrovice. U prethodne dve godine ove ekipe su se sastale isto toliko puta i Grofovi su oba puta trijumfovali. Ovaj meč može predstavljati i svojevrsno iskupljenje za poraz u prvom kolu pred svojim navijačima i bledu igru. Takođe, Grofovi će i ovoga puta humanitarnom akcijom pomoći Centar za decu ometenu u razvoju Novi Kneževac dobrovoljnim prilogom na ulazu u stadion gde će svaki gledalac moći da da svoj doprinos.
– Kao što bi Amerikanci rekli, za nas je ova utakmica “Do or die”. Dozvoliti još jednu lošu partiju pred domaćom publikom za nas bi bilo ravno katastrofi. Teško bi posle dva startna poraza na domaćem terenu mogli bilo čemu da se nadamo u nastavku sezone. Zbog toga za nas postoji samo jedna opcija, a to je da svim silama idemo na pobedu! Nažalost, u razmaku od ove tri nedelje između dve utakmice bili smo prinuđeni da treniramo bez prvog i jedinog kvoterbeka Nebojše Kanižaja koji je u meču sa Mamutima doživeo laku povredu kao i raningbeka Paunovića, ali obojica će biti spremni za nedelju. Sve ove nedostatke moraćemo da nadoknadimo maksimalnom angažovanošu na terenu i koncentracijom tokom svih 48 minuta, kao i time da je vreme da budemo tim, da dišemo kao jedan što nam je falilo u prethodnom meču – rekao je kapiten Lovaca Vanja Ivošević.
I najstariji klub u Srbiji, Sirmium Legionari, koji su nedavno proslavili desetogodišnjicu postojanja, tražiće na ovom gostovanju priliku za prvi trijumf, jer su na premijeri ubedljivo poraženi od Lovaca.
Prva liga – Grupa Sever
Treće kolo – nedelja:
Kikinda Mammoths – Sombor Celtis (stadion „ŽAK“, 15 časova)
Novi Kneževac Grofovi – Sirmium Legionaries (stadion „Obilić“, 15 časova).
Slobodni Vrbas Hunters.

 

Povezana vest:  Težak test SBB Vukova