Panthers_-_Wild_Boars1

OVOG VIKENDA NA PROGRAMU 4. KOLO SPORTKLUB SUPERLIGE SRBIJE
Panteri napadaju ojačane Veprove

 

Tokom predstojećeg vikenda na programu su sva četiri meča Sportklub Superlige Srbije, a derbi će biti odigran u Kragujevcu, gde će se u subotu, uz direktan televizijskih prenos na Sportklub Prime, od 13 časova sastati Mozzart Wild Boars i Pančevo Panthers. Kragujevčani će, posle nekoliko godina, odigrati meč na stadionu „Čika Dača“, mestu gde je 2004. odigrano prvo finale Nacionalne lige Srbije, tada bez opreme.
Različito raspoloženi rivali ulaze u ovaj derbi. Vicešampion iz Kragujevca je osokoljen posle lagane pobede nad Vitezovima iz Kleka, ali i dolaskom velikog pojačanja, Džeremija Pejtona, jednog od najboljih stranaca koji su igrali u Srbiji do sada. Sa druge strane, Panteri će pokušati da se vrate posle šokantnog poraza od Kruna u Kraljevu minulog vikenda (42:14), ali i pokažu da im je mesto u plej ofu.
U potpuno netipičnom terminu, utakmicu će u petak od 20,30 časova odigrati SBB Vukovi i Anđeoski ratnici iz Čačka. Dok je „čopor sa Ade“ dominantan ove sezone, Čačani nisu imali mnogo sreće u dosadašnjem delu prvenstva, pa su uz dva poraza u neizvesnim utakmicama, ostali bez trijumfa u prva tri kola.
Vrlo zanimljiv meč dva rivala koji se bore za plasman u plej of, videće se na Atletskom stadionu u Kraljevu, gde će Krune dočekati Plave zmajeve iz Beograda. Oba tima imaju skor 2-1, pa bi u međusobnom meču mogli da naprave veliki korak ka razigravanju posle regularnog dela Sportklub Superlige. Kraljevčani su i za ovaj meč pripremili veliki broj atrakcija za publiku, među kojima je svakako najznačajnije učešće tek osnovanog Royal Crowns marching band-a, koji uz zvuke truba, bubnjeva i doboša daje utakmicama u gradu na Ibru posebnu atmosferu.
Možda i poslednji voz za opstanak potražiće Vitezovi iz Kleka, koji dočekuju Vojvode iz Novog Sada. Dok je tim iz „olimpijskog sela“ prikovan za dno tabele, tim iz Srpske Atine je odličnim partijama ove sezone najavio povratak u vrh američkog fudbala u Srbiji i sigurno će pokušati da trećom pobedom u prvenstvu poboljša svoju poziciju pred finiš Sportklub Superlige.
4. kolo Sportklub Superlige Srbije
Petak:
SBB Vukovi Beograd – Čačak Angel Warriors u 20.30 (stadion na Adi Ciganliji).
Subota:
Kragujevac Mozzart Wild Boars – Pančevo Panthers u 13 časova (stadion „Čika Dača“).
Kraljevo Royal Crowns – Beograd Blue Dragons u 15 časova (Atletski stadion).
Klek Knights – Novi Sad Dukes u 16 časova (stadion „Đuro Vučurević“).

 

Povezana vest:  Peruničić: Veliko priznanje za američki fudbal u Srbiji