aas

CEFL LIGA
Budapest Vulvs – SBB Vukovi Beograd u nedelju, 27.maja
 
SBB Vukovi Beograd, prvoplasirana ekipa Lige američkog fudbala Centralne Evrope, Sportklub CEFL-a, gostuje u nedelju od 16 časova mađarskoj ekipi Budapest Vulvs. Utakmica će se odigrati na istom mestu kao i prošlogodišnje finale, odnosno na stadionu na Margitinom ostrvu (Margitsiget). Pored toga, utakmica će biti prenošena na kanalu Sportklub+ u Srbiji, odnosno Sportklubu u Mađarskoj i ostalim regionalnim kanalima.
Beogradska ekipa će pokušati da nastavi pobednički niz ove sezone, odnosno pobednički niz proteklih godina. Vukovi su zabeležili četiri pobede iz isto toliko mečeva ove sezone, a protiv Vulvsa sada u šestoj sezoni nemaju niti jedan poraz. Ove sezone su na svom terenu ubedljivo savladali protivnika iz
Mađarske, a poslednji put su u Budimpešti slavili u uzbudljivom finalu prošle sezone.
Iako se već sada može reći da će Vukovi imati priliku da u plej-ofu brane naslov prvaka, eventualna pobeda bi im garantovala prvo mesto na tabeli i domaću plej-of utakmicu. Trenutno drugoplasirana ekipa, Ljubljana Silverhoks, je jedina koja bi u tom slucaju imala priliku da završi s istim skorom na kraju sezone, ali im je trenutno jedini poraz nanet od upravo Vukova. Iz tog razloga bi Vukovi nakon ovog meča mogli do početka plej-ofa trajno da ostanu na prvom mestu.

 

Povezana vest:  Veprovi vicešampioni CEFL-a