Vukovi_-_Silverhoks

Ljubljana Silverhoksi osvojili CEFL trofej na Adi Ciganliji
 
Novi šampioni regionalne Sportklub CEFL lige su Ljubljana Silverhoksi. Oni su do prvog trofeja u takmičenju koje igraju od 2006. godine došli posle odlične igre i zasluženog trijumfa nad favorizovanim SBB Vukovima (34:21), čime su aktuelnom šampionu Srbije naneli prvi poraz ove sezone. Slovenci su, takođe, postali i prvi tim koji je slavio na stadionu na Adi Cigalniji, od 2007. godine otkako Vukovi kao domaćini igraju na ovom terenu.
Posle prvog neuspešnog prvog napada Vukova, Slovenci su pokazali da su potpuno naoštreni ušli u meč. Dugačak pas Entonija Garnera ka po sredini Dejanu Justinu, koji se zatim prošetao kroz odbranu domaćina, označio je vođstvo Silverhoksa. Činilo se da su Vukovi previše opušteno ušli u ovaj meč, možda i emocionalno istrošeni posle finala u domaćem šampionatu. Tek mnoštvo grešaka svih linija tima, među kojima su najočiglednije bile one vajdrisivera u vidu ispuštenih čistih lopti, uz promašena obaranja defanzivaca, omogućili su gostima da prvu deonicu završe ja još jednim utrčavanjem u end zonu Beograđana. Ovog puta egzikutor je bio Garner, koji se ušunjao za vođstvo 13:0.
Tračak nade pojavio se početkom druge deonice, jer je „čopor“ već u prvom napadu uspeo da posle dalekometnog pasa Lensa Krizina ka Filipu Stojanoviću dođe do svog prvog tačdauna na utakmici. Međutim, između te uspešne akcije i narednog napada u kojem je Krizin bacio intersepciju na sredini terena, Ljubljančani su sastavili još jedan dugačak drajv, kojim su ponovo pobegli na 2 tačdauna razlike.
Epilog treće četvrtine, u kojoj Vukovi opet nisu uspeli da poentiraju, iako su bili u crvenoj zoni, a gosti opet predvođeni MVP meča Entoni Garnerom došli do još jednog tačdauna nagovestio je da će gosti doći do svoje prve titule u regionalnoj Sportklub CEFL ligi. Čopor sa Ade više nije uspevao da poveže redove, što su Slovenci umeli da kazne i dođu do nedostižnih 34:6, osam minuta pre kraja meča. Već tada više se nije postavljalo pitanje pobednika, a aktuelni srpski šampion je do kraja uspeo samo da smanji prednost i sačuva čast.

 

Povezana vest:  KRALJEVSKE KRUNE vs ARMY U.S.A.