blue dragon beograd safsCEFL KUP
Austrijski Sinepleks Blu Devilsi bolji od Beograd Blu Dragonsa

Austrijski Sinepleks Blu Devilsi nalaze se na korak od osvajanja prvog CEFL Kupa, pošto su u prvoj rundi ovog takmičenja savladali beogradske Blu Dragonse sa 26-49 (6-16, 14-20, 0-7, 6-6) i to na njihovom terenu. Revanš meč će se odigrati 13. aprila u Hohenemsu, ali beogradska ekipa ima male šanse da osvoji prvi CEFL Kup.
Gosti su poveli sa 0-7, a da će ovo biti loš dan za domaće videlo se i nakon njihovog prvog tačdauna. Iako je Željko Kostić trčanjem smanjio na 6-7, nekoliko trenutaka kasnije je bilo 6-9, pošto su Blu Devilsi blokirali pokušaj za ekstra poen i postigli tačdaun vredan dva poena.
Od tog trenutka, pa skoro do kraja prvog poluvremena, postojala je samo jedna ekipa na terenu. Predvođeni kvoterbekom Harisonom Danielsom I hvatačem Janom Grišenigom, Devilsi su povećali prednost do 12-36, koja je do poluvremena samo ublažena na 20-36.
Domaći su do kraja utakmice uspeli da postignu još jedan tačdaun, ali su I primili dva, pa su sa konačnih 26-49 Devilsi trijumfalno napustili Beograd.
Da podsetimo, CEFL Kup je takmičenje koje regionalna liga u američkom fudbalu održava po prvi put. Ideja je da u njemu u budućnosti nastupa više ekipa, koje bi se borile za direktan prolaz u CEFL plej-of.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP, Prvi zvaničan meč reprezentacije Srbije u svojoj zemlji