abqSBB Vukovi Beograd u subotu dočekuje ekipu Ljubljana Silverhoks

SBB Vukovi Beograd dočekuju u subotu na Adi Ciganliji zvanične šampione Sportklub CEFL-a Ljubljana Silverhokse. Utakmica je od posebnog značaja za obe ekipe, jer Vukovi pobedom i teoretski osiguravaju učešće u finalnoj utakmici, dok Silverhoksi pokušavaju da ostanu u trci za finale.
Silverhoksi su na poslednjem gostovanju u Beogradu zabeležili pobedu. Bilo je tu u prošlogodišnjem finalu, kada su savladavši Vukove osvojili svoj prvi trofej. O revanšu za taj poraz je možda suvišno govoriti, jer su Vukovi ove sezone već savladali Silverhokse i to veoma ubedljivo u Ljubljani.
To je takođe jedan od razloga zašto su Vukovi trenutno prvi na tabeli sa tri pobede. Ukoliko ostvare i četvrtu, nijedna ekipa osim Kragujevac Vajld Borsa ne bi više bila u stanju da ih prestigne, čime bi automatski obezbedili učešće u svom osmom finalu ovog takmičenja.
Silverhoksi su pak prošle nedelje slavili u Budimpešti i time prekinuli seriju od dva uvodna poraza. Time su produžili nadu da će u finalnoj utakmici braniti trofej, ali ta nada bi već nakon ove utakmice mogla biti manja. Vukovi su nakon 0-29 na poluvremenu utakmicu u Ljubljani dobili sa 22-49.
Vukovi su ove godine ostvarili skor 3-0, predvođeni prošlogodišnjim najboljim ofanzivcem Lensom Krisinom, kao i odbranom koja na dva od tri meča nije dozvolila nijedan poen na poluvremenu, a na tom jednom tek tri poena. Utakmice su prosečno dobijali sa 27 poena razlike.

Povezana vest:  Selektor objavio skraćeni spisak reprezentativaca

SBB Vukovi Beograd – Ljubljana Silverhoks
Ada Ciganlija, 25. 5. 2013. 13:30