konyulatNa prijemu u konzulatu Republike Srbija u Milanu

Reprezentativci Srbije su, posle poraza od Češke u drugom kolu Evropskog prvenstva B grupe, od selektora Šona Embrija dobili slobodan dan, kako bi se oporavili od dva izuzetno teška meča koja su odigrali u prethodna tri dana. Bila je to prilika da se, na poziv konzula žerana Gordane Đuričić i Bojana Stevanovića, konzula za ekonomske poslove, poseti Konzulat Republike Srbije u Milanu.
Prijem upriličen predstavnicima naše reprezentacije, protekao je u izuzetno prijatnoj atmosferi. Šestočlana delegacija srpskog nacionalnog tima, koju je predvodio direktor reprezentacije Branko Vučinić, predstavila je aktivnosti reprezentacije i američki fudbal uopšte našem izuzetno ljubaznom diplomatskom osoblju konzulata Republike Srbije u Milanu.
Konzulat Republike Srbije u Milanu se i pre dolaska reprezentacije Srbije na Evropsko prvenstvo u potpunosti stavio u službu pomoći našem nacionalnom timu. Srpska asocijacija američkog fudbala, zbog svega navedenog, izražava najdublju zahvalnost Konzulatu Republike Srbije u Milanu.
– Zaista smo imali punu podršku predivnih ljudi u našem konzulatu, ne samo od trenutka kada smo došli u Milano, već i pre toga, dok smo „pripremali teren“ za dolazak. Svi momci su svesni te podrške, svima nam prija njihova ljubaznost, pa čak i prisustvo na treninzima i utakmicama. Obzirom da nikada pre, prilikom ranijih reprezentativnih akcija u inostranstvu, nismo naišli na primer ovakvog profesionalnog ponašanja u našim diplomatskim predstavništvima, bili smo prijatno iznenađeni. Njihovo angažovanje učinilo je naš boravak u Milanu znatno lagodnijim, zbog čega smo im neizmerno zahvalni – rekao je direktor reprezentacije Branko Vučinić.

Povezana vest:  Rasplet pred plej of u Čačku i Novom Sadu