Shon-Raderford-2Raderford sa Teksas stejta u stigao u čopor SBB Vukova

Pao je još jedan potpis, stiglo je novo zvučno pojačanje u redove „čopora sa Ade“. Šampion Srbije i regionalne CEFL lige, u svoje redove doveo je Šona Raderforda, ispisnika Teksas Stejt univerziteta. Posle Dekstrela Simonsa, ovo je drugo igračko inostrano pojačanje SBB Vukova.
Momak koji se sjajno snalazi i na poziciji hvatača, ali i u specijalnim timovima kada je potrebno vratiti kikof ili pant, koledž karijeru započeo je na Blinu, gde je 2009. godine bio zamena Kamu Njutonu, prvom piku drafta 2011. godine, izabranom od strane Karolina Pantersa. Posle tri godine provedene na Blinu, Raderford je prešao na Teksas stejt, gde je doveden za pozicije WR/KR, ali je vrlo brzo preuzeo ulogu kvoterbeka i dve godine bio više nego uspešan starter.
Njegove statistike tokom 2011 i 2012. godine, tokom kojih je igrao na ukupno 23 utakmice i bacio 3.364 jarde (62,4% uspešnosti bačenih pasova, 27 tačdaunova), ali i pretrčao 1.046 jardi (8 tačdaunova), govori da se radi o kvoterbeku koji može podjednako uspešno da napada pasom i trčanjem. Zanimljivo je da je u pojedinim situacijama na Teksas Stejtu bio i u situaciji da pantuje, pa je tokom dve sezone zabeležio 7 pantova (prosečno 35,9 jardi).
– Razlog zbog kojeg sam izabrao SBB Vukove je to što sam čuo isključivo dobre stvari o gradu i njihovom programu. Takođe, ono što me je privuklo je to što se kao tim redovno bore za titulu i imaju najviše ciljeve. Pričao sam sa glavnim trenerom i timskim menadžmentom, koji deluju kao dobri ljudi što je takođe imalo uticaja na moju odluku. Takođe, dobra je stvar što ću ponovo igrati uz svog bivšeg saigrača i odličnog prijatelja Dekstrela Simonsa, kome sam zahvalan na preporuci novom timu – rekao je Raderford za naš zvanični sajt.
Još nije izvesno na kojoj poziciji će se Raderford naći u narednoj sezoni, obzirom da i dalje postoji mogućnost da Lens Krizin, kvoterbek Vukova u prethodne dve godine, ostane u redovima Beograđana. U tom slučaju, Readerford bi najverovatnije igrao na poziciji hvatača.

Povezana vest:  Vojvode odgovorile na izazov Mladenovčana