Kraljevske Krune uvek uz Krunu SrbijeKraljevske Krune uvek uz Krunu Srbije

U subotu, na Sretenje 15. februara, na proslavi dana državnosti Srbije i obeležavanju 210 godina od podizanja I srpskog ustanka, u Orašcu i na Oplencu, zastavu standartu NJKV Kralja Srbije Aleksandra II Karađorđevića je imao čast da nosi Lazar Slavković, kapiten kadetskog (Youth-Flag) tima kraljevačkog kluba američkog fudbala „Kraljevske Krune“. Pored njega obeležavanju proslave su prisustvovali i njegovi saigrači Filip Bradić, Mikota Kočovic i Matija Dragojlović, kao i predsednik kluba Srđan Ćosić.
Svečanosti su prisustvovali Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar II, Princeza Katarina i Princ Filip, u pratnji akademika g-dina Matije Bećkovića i drugih članova Krunskog saveta, Njegovo Preosveštenstvo Vladika šumadijski G. Jovan, kao i g-din Vladimir Božović, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova, i g-din Dragan Jovanović, predsednik opštine Topola i visoki predstavnici Vojske Srbije.
Obeležavanje je započelo Svetom Arhijerejskom Liturgijom. Potom je održan pomen u Marićevića jaruzi u Orašcu, nakon čega su položeni venci na grob Vožda Karađorđa, u crkvi Svetog Đorđa na Oplencu.
Lazar Slavković, kapiten „Kraljevskih Kruna“, iznosi svoje utiske:
-Proslaviti dan Srbije u Orašcu, gde se rodila moderna srpska država i kasnije u Topoli i na Oplencu gde su najsvetliji simboli slobodne Srbije je za mene bila velika čast. A, biti taj dan najbliži u pratnji i nositi steg Kralja Srbije, direktnog potomka Vožda Karađorđa, je za mene bila i velika patriotska obaveza. Ovo bio je dan kojeg ću se uvek sa ponosom sećati.
U najširem značenju reči, standarta označava zastavu, steg, kao i konjičku zastavu. Uobičajeno se pod standartom podrazumeva zastava određene osobe na visokoj funkciji, institucije ili vojne jedinice koja je specifično napravljena za tu upotrebu. Klasičan primer je standarta Kralja Srbije, ili nekih državnih visokih funkcionera, kao i standarte predsednika republika. U svečanim prilikama zastava standarta prati Kralja.
Obeležavanje proslave i učeće KAF „Kraljevske Krune“ je organizaciono pomogao kraljevački Gradski odbor udruženja „Kraljevina Srbija“. Misija ove organizacije je vaspostavljanje Kraljevine Srbije, KS deluje kroz humanitarne i rodoljubive aktivnosti, u kojima u Kraljevu učestvuju i KAF „Kraljevske Krune“. Udruženje „Kraljevina Srbija“ je pod patronatom NJ.K.V. Aleksandra II Karađorđevića.

Povezana vest:  Skupština KAF „Indians“ izabrala novo rukovodstvo kluba