stefan-stefanovic-wild-boarsStefanović novi vođa napada Imperatora

Mladi kvoterbek Divljih veprova, Stefan Stefanović, u predstojećoj sezoni predvodiće napad niških Imperatora. On će imati težak zadatak da zameni Amerikanca Šejna Vonga, alfu i omegu Nišlija u protekle dve sezone, koji će karijeru nastaviti upravo u Kragujevcu.
Stefanović se kragujevačkom timu priključio još kao dvanaestogodišnjak i od tada prošao sve mlađe selekcije, a nekoliko sezona odigrao je i u seniorskom sastavu. Svojevremeno je nosio i dres juniorske reprezentacije Srbije.
– Odlazak iz Veprova proživljavam jako emotivno. Nije mi lako što napuštam klub, ali kao i svaki sportista, želim da napredujem. Uz Veprove sam naučio sve što znam, ali u ovom trenutku smatram da to nije dovoljno. Mislim da je vreme da iz luke izađem u oluju i malo rizikujem. Imaću priliku da vodim napad kvalitetne ekipe, dobio sam poverenje uprave Imperatora, a cilj mi je da zaradim i poštovanje momaka sa kojima ću deliti teren – rekao je Stefanović.
Jedan od glavnih razloga što je dvadesetogodišnji vođa napada napustio Wild Boarse, je veća minutaža koju bi trebalo da dobije u gradu na Nišavi.
– Želim da probam drugačiju igru i da naučim iz ovoga ne samo kada je fudbal u pitanju, već i da sebe situiram i stvorim svoj indetit i integritet dalje od Kragujevca u kome imam sve, da sazrim kao jedinka i igrač. Zahvalan sam novom timu na ukazanom poverenju da povedem napad kao prvi kvoterbek, ali će Veprovi uvek biti deo mene. Rano je da govorim o očekivamjima, nisam stao na teren na istoj strani sa Nišlijama, ali smatram da su kvalitetan tim i da ćemo se brzo uigrati – zaključio je Stefanović.
Stefan je sa Veprovima osvojio tri Nacionalne lige Srbije (2008, 2009. i 2010. godine) i titulu vicešampiona EFAF Kupa (2011.).

Povezana vest:  JUNIORSKA LIGA SRBIJE 2011, Ratnici bez milosti, Veprovi bez plej ofa