lazar-sporinČetvorica domaćih u „zmajevom gnezdu“

Tek pošto je objavljeno iz tabora beogradskih Plavih zmajeva da su u svoje redove privoleli Davida Akinsa, prošle godine akviziciju Kraljevo Royal Crownsa, navijače prošlogodišnjih polufinalista plej ofa obradovaće i informacija o dolasku nekoliko domaćih, kvalitetnih igrača.
Naime, kako nam je preneo Nikola Davidović, repreznentativni ofanzivni linijaš i dugo godina jedan od najagilnijih klupskih operativaca, još četiri domaća igrača doći će u „zmajevo gnezdo“. Pre njega, u svoje redove su vratili reprezentativnog seftija/lajnbekera Lazara Bogićevića, učesnika minulog Prvenstva Evrope B grupe u Milanu, koji je u staro jato stigao iz komšijskog tabora, beogradskih Vukova. Takođe, u tim se vratio i Lazar Sporin, kvoterbek koji je prošle sezone bio u Sent Pauli Bakanirsima.
– Pre početak pripremnog perioda stručni štab nije imao nameru da potpisuje importe, ali nas je situacija u kojoj se nalazimo zbog nekoliko povreda naterala da razmišljamo u tom pravcu uoči samog početka pripremnih utakmica – reči su Davidovića.
Ni to nije kraj, kada su u pitanju domaća pojačanja.
Za nekoliko dana očekujemo da nam se priključe još Luka Škorić i Marko Jovičić. radi se o dva ofanzivna linijaša, koji su bivši juniorski reprezentativci, a koji su do sada bili članovi Vitezova iz Kleka, odnosno Pančevo Pantersa – istakao je Davidović.
Blu dragonsi su ove godine, pored domaće Sportklub Superlige, odlučili da se okušaju i u CEI Interligi, a prvi meč igraju 29. marta u Beogradu protiv mađarskog šampiona Uragana iz Budimpešte.
– Tek kroz pripremne skrimidže videćemo da li će se na vreme i kako uklopiti novi igrači u tim. Nadamo se da ćemo biti spremni za premijerni okršaj sa Mađarima u Beogradu – zaključio je Davidović.

Povezana vest:  Večiti derbi otvara treće kolo Sport Klub Prve lige Srbije

Foto: Jean Francois Nicollet