marko stankovic 1111Marko Stanković 14. na Lovćenu

 

Posle otkazivanja trke „Putevima kralja Nikole“ iz finansijskih razloga, organizatori iz BS Crne Gore i kluba Ciklomont, zbog ekipa koje su već stigle na Cetinje, organizovali su skraćenu dvodnevnu trku kategorije 2.2 i iz Srbije su doputovali reprezentacija Srbije i jedna grupa biciklista iz kragujevačkog Radničkog i niškog Železničara MBN koji su startovali u majicu bjelopoljskog Ciklomonta, tako da se na startu okupilo  više od 50 bicikilista.

Prvog dana vozio se brdski hronometar od 20 kilometara od Cetinja ka Lovćenu i član reprezentacije Srbije Marko Stanković, reprezentativac kraljevčakog Metalaca zauzeo je odlično 14. mesto u konkurenciji 47 biciklista koje su došli do cilja. Imao je 4,59 minuta slabije vreme od pobednika, bugarskog reprezentativca Vladimira Koeva koji je stazu prešao za 39,53 minuta. Drugo mesto pripalo je Nazaru Jumazbekovu iz Kazahstana a treće Robertu Nađiju iz Slovačke.

Povezana vest:  Marko Stanković pobedio u petoj etapi na trci “Vuleta Čiapas” u Meksiku

Plasman ostalih srpskih biciklista: 19. Dragan Spasić 44,55 minuta, 21. Aleksandar Milivojević 45,21, 26. Predrag Prokić 46,02, 30. Goran Šmelcerović 47,02, 32. Dejan Marić, 34, Milanko Petrović, 40. Vladimir Vuličević, 41. Aleksandar Dukić itd.

– Na start je stiglo, jer nisu na vreme dobili obaveštenje o otkazvanju dosta ekipa – iz Kazahstana, Rumunije, Mađarske, Norveške, Slovačke i sa srpskim bicklistima ima 54 vozača. Dobro je što su organizovane ove trke imaćemo makar kakav takav program ovog vikenda – kaže selektor srpske reprezentacije Radiša Čubrić koji na ovoj trci vodi Ciklomont, a selekciju Srbije direktor Železničara MBN Miroljub Krstić. – U subotu, vozimo  oko 140 km, od Cetinja do Rijeke Crnojevića, ali se konačna trasa još ne zna…

Povezana vest:  Dario Marton pobedio, Nemanja Sužnjević treći u dve trke „Kupa Pečuja“

Profi tim „Partizan Srbija“ se odmah po dobijanju obaveštenja da se trka „Putevima kralja Nikole“ otkazuje, prijavio za trke u Moskvi gde će voziti tri jednodnevne trke za vikend, sve u kategoriji 1.2 i potom od 5. do 10. maja etapnu trku kategorije 2.2 „Pet krugova oko Moskve“. U ekipi su Ivan Stević, Žolt Der, Esad Hasanović, Svetislav Blagojević, Nikola Kozomara i Evgenij Sobal, beloruski  profesionalac koji je vozio za Tinkof i „Ćentri dela kalcatura“ i debitovaće za crno bele. Vodiće ih sportski direktor ekipe Dušan Banović.

Povezana vest:  Kevendiš pobednik druge etape Tura

– Zahvaljujemo se ambasadi Rusije u Beogradu, pre svih ambasadoru ekselenciji Vladimiru Konizinu i konzulu Aleksandru Ivanovu, jer smo u veoma kratkom roku besplatno dobili vize– kaže menadžer Partizan Srbije Branko Banović. –  Vizu je dobio i naš fizioterapeut Amerikanac Brajan Degi.