uros jovanovic i aleksa velickovic sumadijaUroš Jovanović prvi junior u Loznici

 

Mladi biciklista aranđelovačke Šumadije Uroš Jovanović osvojio je deset bodova za prvo mesto na trci Biciklističke lige Srbije u Loznici, pretekavši na stazi od 98 kilometra posle 2:38,55 časova vožnje Marka Danilović iz čačanskog Borca (2:44,13) i Miloša Stojanovića, druga iz kluba, koji je zabeležio vreme Danilovića.

Povezana vest:  Esad Hasanović startovao pobedom

U kategoriji elita (trka nije bila za ligu) pobedio je Dejan Marić iz niškog Železničara MBN  prevezavši stazu od 98 km za 2:24,45 časova. U istom vremenu liniju cilja na drugoj poziciji prošao je Predrag Prokić (Radnički, Kragujevac), dok je treći senior bio Milanko Petrović iz kraljevačkog Metalca sa vremenom 2:24,53 časova.

Povezana vest:  "Điro d'Italija" startuje u San Lorencu 2015.

U kategoriji kadeta na stazi od 45 km, pobedio je Stefan Stefanović iz čačanskog Borca sa 1:15,03 časova, drugo mesto osvojio je Miloš Borisavljević (Metalac) sa 1:15,10, dok je treći stigao Marko Polumirac (Metalac) sa 1:17,30.

Najbolji mlađi kadet na istoj stazi bio je Darko Devegdžić iz Metalca sa vremenom 1:17,40 časova, drugi je bio Nemanja Dugalić (Borac), a treći Dario Nimčević (Spartak, Subotica) obijica u vremenu pobednika.

Povezana vest:  Štoperica istumbala plasman na "Tur Seklerland"

Trku su organizavali vredni biciklistički radnici iz Loznice uz podršku društveno sportskih organizacija grada i prijatelja biciklističkog sporta.