detalj sa takmicenja u spustu_2_majNemanja Kraljić šampion Sbrije u planinskom biciklizmu – spust (daun hil)

 

Novosađanin Nemanja Kraljić, član Fantika, osvojio je šampionsku titulu na Prvenstvu Srbije u planinskom biciklizmu u disciplini spust (duan hil) održanom na stazi na Divčibarama. Veoma zahtevnu stazu od 1.400 metara, čiji je cilj bio na podnožju ski staze, Kraljić je prešao za 2:16,11 minuta. Srebrna medalja pripala je Nikoli Vučkoviću iz Crvene zvezde sa vremenom 2:21,21 minut, a bronzana Ivi Tripunoviću iz Fanatika sa 2:27,11.

Povezana vest:  Stanković 114. u drugoj etapi u Italiji

U hobi klasi pobedio je gost iz Budve Nemanja Pribilović sa 2:18,70 minuta ispred Miloša Milenkovića (individualac Palić) sa 2:26,41 minut i Adama Gičevića („Ikstrim tim Srbija“, Beograd) sa 2:44,33 minuta. Četvrti (ujedno treći u plasmanu vozača iz Srbije) bio je Nedeljko Tomanović (individualac, Palić) sa 2:53,26 minuta.

Organizator trke bio je klub „Grinbajk“ iz Valjeva uz pompoć novosadskog Fanatika i firmi „Turist Valjevo“ i „Fristajl“ iz Pančeva. Prema rečima selktora za planinski biciklizam Ivana Davosira, održaće se ove sezone još jedna trka u spustu u avgustu na Babinom zubu na Staroj planini u organizaciji Orlovca iz Crne Trave, a pod patronatom firme “Euro Balkan“.

Povezana vest:  Zekavica u pedeset na „Điro dela Belvedere"