giro-ditaliaTRKA KROZ ITALIJU

Metju Lojd pobednik šeste etape

 

Australijanac Metju Lojd pobednik je šeste etape biciklističke Trke oko Italije, koja je danas u dužini od 166 kilometara vožena od Fidence do Marine di Karara.

Vođstvo u generalnom plasmanu treći dan zaredom zadržao je Italijan Vinćenco Nibali, sa prednošću od 13 sekundi u odnosu na svog sunarodnika Ivana Basa, koji je na drugom mestu.

Povezana vest:  Pavlović i Prokić u subotu u Čačku, Kraljevu i Kragujevcu

U prvoj etapi koja je imala brdske ciljeve Lojd i Švajcarac Rubens Bertoljati rano su krenuli u beg i vozili su zajedno sve do poslednjeg uspona, kada je Australijanc uspeo da se odvoji.

Poslednjih desetak kilometara Lojd je vozio sam i uprkos tome što je u finišu bilo vidljivo da mu ponestaje snage, stekao je veliku prednost i na kraju je kroz cilj prošao sa minut i šest sekundi pre Bertoljatija. Pored etapne pobede, Lojd je osvojio i 13 brdskih poena i obukao zelenu majicu kao najbolji na usponima. Sutra je na programu sedma etapa, koja će u dužini od 215 kilometara biti vožena od Karare do Montalćina.

Povezana vest:  Mikoš Rnjaković povređen u saobraćajnoj nesreći

Rezultat šeste etape 1. Metju Lojd (Australija) 4:24,20 2. Rubens Bertoljati (Švajcarska) +1,06 3. Danilo Hondo (Nemačka) +1,15 4. Manuel Beleti (Italija) 5. Filipo Pocato (Italija) 6. Vilijam Bone (Francuska) 7. Saša Modolo (Italija) 8. Vasil Kirijenka (Belorusija) 9. Aleksandar Jefimkin (Rusija) 10. Baden Kuk (Australija) svi +1,15

Generalni plasman 1. Vinćenco Nibali (Italija) 18:55,38 2. Ivan Baso (Italija) + 0,13 3. Valerio Anjoli (Italija) + 0,20 4. Andre Grejpel (Nemačka) + 0,26 5. Metju Harli Gos (Australija) + 0,26 6. Aleksandar Vinokurov (Kazahstan) + 0,33

Povezana vest:  Šmelceroviću „Velika nagrada Niša“