trener Partizana dusan banovic sa vozacima crno belihJuniori Evrope za vikend u Novom Sadu

 

Juniorska trka „Trofej sajamskih gradova“, koju organizuje BS Vojvodine i novosadski klub Velo 22. i 23. maja, pod pokroviteljstvom Skupšteni grada Novog Sada i uz pomoć Crvenog krsta Vojvodine, Auto škole Volan, Opštine Titel, Mesne zejednice Čenej, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Novog Sada u MUP Srbije – centar za veze, okupiće oko 100 biciklista iz Grčke, Slovačke (dolaze sa nacionalnim selekcijama), Slovenije (klub Radenska),  Bugarske (nacionalni tim i dve ekipe Burgas i Plovdiv), BiH (BSK Banjaluka) i Makedonije (Enerdži, Skoplje), kao i najbolje srpske juniore iz klubova Partizan, Spartak (Subotica), Železničar MBN (Niš), Borac (Čačak), Metalac (Kraljevo), Vojvodina (Novi Sad), Šumadija (Aranđelovac), Radnički (Kragujevac), Šid…

Povezana vest:  Jovanović u Norveškoj u tri etape tri puta u vremenu pobednika

– Trka će se voziti pod sloganom „I periferija živi i pripada gradu“  jer želimo da, prolazeći kroz skoro sva naseljena mesta koja pripadaju Novom Sadu, pokažemo da su i te zajednice deo grada –  kaže direktor trke Nebojša Subić. – Očekujemo uzbudljivu i kvalitetnu trku, koja je već stekla lep renome u regionu. Sudiće Petar Judež, komesar UCI iz Slovenije.

Povezana vest:  Dunavski kup izašao na inostrane staze

Prvog dana 22. maja start je u 15 časova i  voziće se u kategoriji 1.1  za UCI bodove na stazi Titel – Novi Sad – Futog – Rumenka – Zmajevo – Sirig – Čenej ukupno 110 kilometra. Pre dolaska karavana održaće se u Čeneju i trke đaka.

Drugog dana, takođe u kategoriji 1.1, start je u 10 časova, a staza je Novi Sad – Petrovaradin – Iriški venac – Irig – Vrdnik – Veliki Radenci – Manđelos – Sviloš – Banaštor – Beočin – Sremska Kamenica – Petrovardin (102 km).

Povezana vest:  Srpski badminton podmladak briljirao na spektakularnom Serbian Youth International Novi Sad 2014

Prošle godine, u prvoj trci drugo mesto osvojio je Nikola Stafanović iz Partizana, a treće Jovan Zekavica iz čačanskog Borca. U drugoj trci, pobedio je Filip Pavlović iz Partizana, drugo mrsto pripalo je Zekavici koji je, tako, sa dva postolja postao najuspešniji vozač dvodnevnog okupljanja evropskih juniora.