gabor kasaGabor Kasa treći u generalnom i najbolji mladi vozač na trci „Tur de Franše Komte“

 

Srpski reprezentativac Gabor Kasa (Spartak, Subotica) u majici tima trening centra Međunarodne biciklističke unije (UCI) trenuto je treći u generalnom plasmanu i nosi majicu za najboljeg vozača na trci „Tudr de Franše Komte“ u Francuskoj!

Kasa (22 godine), koji je stipendista Mepđunarodne biciklističke unije (UCI), je u prvoj etapi od 143 kilometra  stigao 24. sa 11 sekundi zaostatka u odnosu na pobednika Francuza Žoržea. U drugoj etapi od 85 kilometra Kasa je se plasirao na odlično osmo mesto u sprintu grupe od deset biciklista. Pobedio je Francuz Vaburže, drugi je stigao Kasin suvozač iz ekipe trening centra UVI Fabricio Kviros.  Kasa se posle ove etape probio do osmog mesta u generalnom plasmanu.

Povezana vest:  Rajović 21. u Austriji

U trećoj etapi od  71 kilometar slavio je Francuz Perišon u sprintu grupe od petorice biciklista, Kasa je etapu završio na 19. mestu sa 18 sekundi zaostatka, ali mu je i to bilo dovoljno da dođe do treće pozicije u generalnom plasmanu i obuče majicu najboljeg mladog vozača (do 23 godine)!

U generalnom plasmanu vodi Francu Ede, njegov zemljak Vila ima isto vreme, dok Kasa na trećem mestu ima zaostatak od osam sekundi. Poslednja etapa voziće se u nedelju 23. maja  od Mortoa do Bezankona.

Povezana vest:  Ivan Jovanović Orao sa Durmitora!