biciklizam_kovacicaSa Biciklističkim savezom Beograda u nedelju na turu „Praznik Kovačice 2010“

 

Biciklistički savez Beograda organizovaće u nedelju 30. maja tradicionalnu petu turu na biciklima „ Praznik Kovačice 2010.“ sa posetom Debeljači i učešću na „Gulašijadi“.

Okupljanje svih koje vole vožnju bicikla jeu nedelju do 8,30 časova  na platou ispred Skupštine grada Beograda u Pionirskom parku. Laganim tempom do 22 kilometra na čas, koji, kako kaže generalni sekretar BS Beograda Ranko Marić, mogu da podnesu svi, karavan će u pratnji lekara, saobraćajne policije, mehaničara i autobusa za one koji ne mogu da izdrže, preći 45 kilometra u jednom pravcu.

Povezana vest:  Aleksa Veličković 22. u Monfalkoneu, Stefan Ivković pobedio prolazni cilj

Učesnici  će se zaustaviti posle 30 kilometra u Crepaji kod crkve radi malog predaha i osveženja, a dolazak u Debeljaču na Vašarište je oko 12 časova. Planirano je da se proba gulaš (prijave se primaju na [email protected] do subote u 29. maja do 15 časova, plaća se na licu mesta 300 dinara) ali i da se obiđe galerija naivne umetnosti u Kovačici. Povratak je istom trasom i rastanak je oko 17,30 časova kod hale Pionir.

Povezana vest:  Na „Beogradskom sjamu" 3. maja borba za „Trofej Čukarice"

Pokrivitelji ture su Skupština grada Beograda, Sekretarijat za omladinu i sport Beograda,  Opština Kovačica i Turistička organizacija Kovačice. Sve informacije i na sajtu www.cycling – belgrade.rs kao i na telefon 066 802 27 51.