PrudhommeKuvalja

Biciklistička Trka Beograd – Banjaluka: Jedina trka na Balkanu u društvu 100 najvećih na planeti svih vremena!

AIOCC Međunarodna asocijacija organizatora biciklističkih trka je, na godišnjem kongresu u Hamburgu, 20. novembra ove godine primila u svoje članstvo Međunarodnu Biciklističku Trku Beograd Banjaluka.
Dosadašnji članovi ove organizacije su trke „HC“ i Prve kategorije (Tour de France, Giro Italia, Vuelta Espana, Pariz Rube, Milan San Remo, Tour Britani, Kalifornija Tour….) a po prvi put u dugoj istoriji su kao člana primili trku druge kategorije kao što je Beograd Banjaluka.
Ovom asocijacijom predsjedavaju direktor Trke Kroz Francusku Kristijan Prudom, Ruben Peris – Direktor Trke Kroz Španiju, Edi Buše – Direktor Trke Luksemburg i jedan od direktora Italijanskog Đira – Renzo Oldani.
Kongres sastavljen od 74 predstavnika najvećih biciklističkih trka jednoglasno je donijeo odluku o primanju organizatora Beograd Banjaluka u svoje društvo.
Organizator trke Beograd Banjaluka je od strane UCI Svjetske Biciklističke Federacije ocjenjena sa ocjenom deset još 2011. godine i od tada trudi se da visoko drži svoj rejting, koji se ogleda u tehnička organizaciji i broju zemalja učesnika.
Povodom velikog priznanja direktor Trke Beograd – Banjaluka Vladimir Kuvalja je rekao „Primanje u ovu organizaciju je velika nagrada ali i obaveza da budemo još bolji ili bar da održimo dosadašnji kvalitet.
Naravno mi ćemo raditi na tome da održimo taj rejting i da ga poboljšamo tamo gdje je to potrebno, sledeći korak je prva kategorija, kao što sam rekao tehnička organizacija i kvalitet ekipa već imamo, razlika je samo u fondu nagrada, koji je znatno veći. Ja se nadam da ćemo kroz par godina dostići i taj nivo i na taj način krunisati ovaj događaj.
Ukoliko uzmemo u obzir da sa prostora Balkana samo Turski Presidental Tour, koji je HC kategorije sa budžetom od 8 miliona eura godišnje, primljen 2014. godine, onda možemo reći da je ovo što smo mi postigli na granicama mogućeg.“

Povezana vest:  Kontador dopingovan i suspendovan

Zahvljajući velikom trudu i dobrom rezultatu organizatori Trke Beograd – Banjaluka dobijaju poslovne ponude da organizuju trke u zemlji i inostranstvi, pa tako možemo navesti da su u 2015 godini učestvovali u organizaciju 9 profesionalnih trka: Tour of Bulgaria, BAKU Olympic Games, Black Sea Tour, Grand Prix Sarajevo, Tour de Serbia, MTB Grand Prix Banjaluka….
Podsjećamo da je i ove godine na 10. jubilarnom izdanju Trke Beograd – Banjaluka svoje učešće potvrdilo mnoštvo timova iz 25 evropskih zemalja, a da su gradovi i opštine domaćini potvrdili učešće dok se konkretna podrška još očekuje.
Želju za učešćem u realizacije jubilarne trke izrazilo je nekoliko društveno-odgovornih organizacija u regionu, a o konkretnoj saradnji uskoro će javnost biti obavještena sa više iformacija.

Povezana vest:  Put do Lodona vodi kroz Vojvodinu