po planinskim stazama u KuliPlaninci u nedelju osvajaju Kulu

 

Tradicionalni „Oranje kup“, jedna od najpopularnijih trka na planinskim biciklima u Srbiji, održaće se u nedelju u Kuli i očekuje se dobra odziv jer će se bodovati u svim kategorijama za Ligu Srbije u planinskom biciklizmu.

Staza je kružna kod Doma planinara i krug je 4,8 kilometra. Organizatori, klub Hajduk iz Kule i BSS pripremili su i trofeje i novčane nagrade za vozače u eliti i do 23 godine.

Povezana vest:  Članica mešovite ekipe Srbije Ketrin Viliamson nosi crvenu majicu za sprintere na trci u Češkoj

Prvo će na stazu od 11 časova učesnici u trkama hobi sport (četiri kruga), hobi fan (jedan krug), kadeti (tri kruga) i poletarci (dva kruga).

Od 13 časova na stazu će biciklisti u konkurenciji elita i do 23 godine (osam krugova), juniori i mastersi (šest krugova), žene (četiri kruga), juniorke (tri kruga).

Prošle godine u eliti pobedio je Bojan Đurđić koji sada vozi za kragujevački Radnički ispred Borisa Popovića iz Ris sajklinga i Ivana Jovanovića iz Metalca. Kod vozača do 23 godine, slavio je Stefan Gazibarić  iz kruševačke Bele Stene, drugi je bio Oliver Štrbac iz Fanatika, dok je treći završio trku Akoš Brindza iz Kapriola (Bačka Topola). Najuspešnija dama bila je Vanesa Durman.

Povezana vest:  Der oko desetog, Stević oko 15. mesta sa 16 sekundi zaostata iza Kritskija u četvrtoj etapi na „Oko Bugarske“