BOJAN_DJURDJICBojan Đurđić odbranio šampionsku titulu u planinskom biciklizmu

 

Reprezentivac Radničkog iz Kragujevca Bojan Đurđić odbranio je titulu na Šampionatu Srbije u planinskom biciklizmu u kategoriji elita održanom na odličnoj stazi na Stražilovu u organizaciji novosadskog kluba Fanatik i BSS. Pomogli su i  proizvođač bicikala Kapriolo i radnja Fanatik iz Novog Sada.

Đurđić je za nešto preo pet minuta pretekao mladog Aleksu Marića iz Crvene zvezde a za šest  minuta trećeplasiranog Olivera Štrbca iz Fanatika. Četvrto i peto mesto pripalo je Ivanu Tomiću iz Progresiva i Ivanu Jovanoviću iz  kraljevačkog Metalca. Radnički iz Kargujevca osvjio je najbolji klub u eliti.

Povezana vest:  Žolt Der pobedio na klasiku „Beograd - Čačak“

– Raduje činjenica da su drugo i treće mesto u eliti osvojili mladi biciklisti Aleksa Marić i Oliver Štrbac kojima je pripalo i prvo i drugo mesto za vozače do 23 godine. Treći je u ovoj kategoriji bio Marko Popović iz Fanatika – istakao je selektor reprezentacije Srbije Ivan Davosir. – Odlično je vozila i mlada Jovana Crnogorac iz BK Novi Sad, naša uzdanica na Letnjim olimpjskim igrama mladih u Singapru koja je vicešampionka za seniorke i šampionka za juniorke.

Tri najbolja juniora su Mirko Skandarski, Luka Nikolić (obojica Radnički) i Đorđe Stevanović iz Železničara MBN (Niš). Oprobali su se i mladi olimpijci, specijalisti za drumski biciklizam, Lazar Jovanović iz Borca i Filip Pavlović iz Partizana, koji su se dobro držali, ali ih je junior Mirko Skandarski ostavio po minut za svaki krug…Najbolji klub kod juniora je Radnički.

Povezana vest:  Vigins definitivno ne vozi Tur de Frans

Kod kadeta medalje su pripale Marku Simijonoviću iz  Orlovca, Deneši Horvatu iz Fanatika i Aleksandu Mitiću iz Partizana. Orlovac je najbolja kadetska ekipa.

Redosled u trci mlađih kadeta je Momčilo Gajić  iz Fanatika, Aleksa Lončarev iz Ciklomanije (Zrenjanin) i Danijel Njiradi iz Kapriola.

U trci dama, na startu je pala Vanesa Durman, ali je stisla zube i završla trku, doduše bez medalje. Slavijla je Nikoleta Mitrović iz Orlovca ispred dve mlade takmičarke Jovane Crnogorc iz BK Novi Sad i Ivane Kostić iz Orlovca.

Povezana vest:  Srpske nade i CCN Metalac na trci u čast Aleksandra Makedonskog

Kod juniorki, najbolja je Jovana Crnogorac ispred Kostićeve i Nevene Davosir iz Fanatika.

Najuspečniji mastersi su Aleksandar Mirković iz Fanatika, Pavle Barać iz palićkog Kojotesa i Bojan Vasović iz čačanskog Borca. U amaterskoj hobi sport kategoriji pobedio je Endre Kalmar, u amaterrkoj hobi fan klasi slavio je Jovan Babić (BK Novi Sad) dok je u amaterskoj kategoriji za dame najbolja bila Novosađanka Marina Lauš.