lance-armstrongTOUR DE FRANCE 2010

 

Kasnio početak etape zbog pogrešnih dresova Rejdiošeka

 

Početak poslednje vožnje Lensa Armstronga na Trci kroz Francusku odložen je danas zato što je njegov biciklistički tim pokušao da počne da vozi sa nepravilnim majicama.

Članovi ekipe Rejdiošek pokušali su da počnu trku u crnim dresovima na čijim leđima je pisao broj „28“, što označava da se u svetu 28 miliona ljudi bori sa rakom, bolešću kojom se najviše bavi Armstrongova fondacija.

Povezana vest:  Umesto Lige – Kup Srbije

Međunarodna biciklistička unija (UCI) nije, međutim, dozvolila Armstrongu i njegovim timskim drugovima da počnu trku sa crnim majicama, pošto pravila organizacije nalažu da učesnici moraju da na sebi nose zvanični broj u trkama.

Start etape za sve vozače kasnio je oko 15 minuta zbog tog slučaja, pošto su članovi Rejdiošeka morali da pričvršćuju brojeve na svoje dresove.

Povezana vest:  Ivan Jovanović osvjio prvo mesto na „Srbija openu“ na Kopaoniku!

Očekuje se da će današnja 20. i poslednja etapa, koja je dugačka 102,5 kilometara, biti formalnost, pošto je Alberto Kontador najverovatnije obezbedio pobedu u ukupnom plasmanu i svoj treći trijumf na Tur d Fransu.

Kontador je na putu ka Jelisejskim poljima pijuckao šampanjac i podizao tri prsta da bi označio svoju verovatnu treću pobedu u najprestižnijoj biciklističkoj trci.

Povezana vest:  „Dunavski kup“ debitovao u Tuzli, Mirković pobedio na hronometar

On je u jučerašnjoj vožnji na hronometar povećao svoju prednost nad Endijem Šlekom na 39 sekundi.

Kontador će se priključiti Gregu Lemondu, Luisonu Bobetu i Filipu Tiju kao trostrukim osvajačima Tura. Armostrong je najuspešniji vozač trke sa sedam uzastopnih pobedama, od 1999. do 2005. godine.