jovanovic ivanU Crnoj Travi u nedelju 1. avgusta Prvenstvo Balkana u planinskom biciklizmu

 

 

Varošica Crna Trava i vredni biciklistički radnici kluba Orlovac, u nedelju 1. avgusta organizovaće uz pomoć BS Srbije, Opštine Crna Trava, generalnog sponzora „Sistem FTO“, kao i fimi Viadukt, Balkan, Vlasina voda i Banković, Prvenstvo Balkana u planinskom biciklizmu.

– Već su stigle reprezentacije Makedonije, BiH, Bugarske, Crne Gore, Kipra i naravno naša selekcija, očekujemo  Rumune i Turke, dok su Grci otkazali – kaže generalni sekretar BSS Petar Rokvić. – Zahvaljujemo se odličnim domaćinima iz kluba Orlovac na gostoprimstvu i još jednom se pokazalo da je Crna Trava postala jak centar planinskog biciklizma u Srbiji.

Povezana vest:  Jovana Crnogorac šesta u prologu u Maleziji

Direktor reprezentacije Srbije Aleksandar Marić, koji će asistirati selektoru Ivanu Davosiru (u stručnom timu je i mehaničar Ivan Todorov), istakao je da je konkurencija jaka, ali da takmičari Srbije mogu da konkurišu za visoke plasmane:

– Prošle godine u Nikšiću osvojili smo dve balkanske bronze, Boris Popović iz Ris sajklinga u konkurenciji elita i Jovan Ivan iz kulskog Hajduka u kategoriji mlađih kadeta. Staza u Crnoj Travi je primerena našim vozačima, ali će im najveći konkurenti biti Kiprani, koji imaju odličan sastav, sa takmičarima koji su ove sezone vozili na mnogo jakih međunarodnih trka i po tome su u prednosti u odnosu na naše reprezentativce. Ali, već su ih naši biciklisti pobeđivali, uzdamo se u Bojana Đurđića u kategoriji elita, inače šampiona Balkana 2008, Aleksu Marića u konkurenciji vozača do 23 godine i juniore, Kragujevčanina Mirka Skandarskog i Negovana Stanačkova iz Orlovca koji dobro poznaje ovu stazu.

Povezana vest:  Kasa na kraju 59. na trci „Oko Turske“

Takmičenje će svečano otvoriti predsednik BSS Dragan Dostanić, a start prve trke je u nedelju 1. avgusta u 11 časova. Start u kategoriji elita planiran je za 13 časova.

U reprezentaciji Srbije je 21 vozač – elita: Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac), Boris Popović (Ris sajkling), Ivan Jovanović (Metalac, Kraljevo) i Ivan Tomić (Progresiv, Beograd), do 23 godine: Aleksa Marić (Crvena zvezda), Oliver Štrbac (Fanatik), Marko Popović (Ris sajkling), Akoš Brindza (Kapriol), juniori: Negovan Stanačkov (Orlovac), Mirko Skandarski, Luka Nikolić i Aleksandar Cvetković (svi Radnički, Kragujevac), kadeti: Marko Simijonović (Orlovac), Jovan Ivan (Hajduk, Kula), Deneši Horvat (Ciklomanija, Zrenjanin) i Aleksandar Mitić (Partizan), mlađi kadeti: Momčilo Gajić (Fanatik), dame – elita: Nikoleta Mitrović (Orlovac), juniorke: Jelena Erić (Metalac, Kraljevo), Ivana Kostić (Orlovac) i Nevena Davosir (Fanatik).

Povezana vest:  Novosađani sakupljaju snagu u Baru