djurdjicĐurđić osvojio dva svetska boda na trci u Mađarskoj

 

Bojan Đurđić reprezentativac Srbije u planinskom biciklizmu, član kragujevačkog Radničkog, plasirao se na 14. mesto u konkurenciji preko 80 biciklista na trci u mađarskom gradu Salgotarjan i osvojio dva svetska boda. Pre ove trke bio je na 176. mestu pojedinačne svetske rang liste sa 142 boda.

Povezana vest:  Kasa „skočio“ u generalnom plasmanu na „Predsedničkoj trci“ za 85 mesta!

– Trka je bila veoma jaka, sa kvalitetnim učesnicima iz Slovačke, Ukrajine, Slovenije, Austrije, Češke i Mađarske – kaže Đurđić. – Pobedio je Čeh, ispred Ukrajinca i još jednog Čeha. Najbolje plasirani domaći vozač bio je tek na četvrtom mestu. Iskreno, nismo očekivali ovaku konkurenciju, nadali smo se boljim plasmanima. Do sredine trke bio sam osmi, tada je tempo pojačan i pao sam na 14. mesto. Vozio sam preko dva i po sata, što svedoči i da je staza bila dugačka i teška. Aleksa Marić je bio blizu da uđe u 15 vozača koji dobijaju bodove, ali je završio 17. Odustao je, zbog bolesti, Oliver Štrbac, dok je Ivanu Tomiću u prvom krugu pukla kuka na menjaču i, takođe, je morao da odustane.

Povezana vest:  Srbija ima kvalifikovanog vozača za SP u eliti, čekaju se još najmanje dva mesta

Pre ove trke Aleksa Marić mladi vozač Crvene zvezde bio je 220. na svetskoj rang listi sa 116, dok je Oliver Štrbac (Fanatik) zauzimao 357. poziciju sa 70 poena. Ukupno su bodovana 1.602 vozača.