borisavljevic u austrijiBorisavljević u vremenu pobednika u Austriji

 

Selektor seniora Radiša Čubrić, koji vodi reprezentaciju na kadetskoj trci „Asvo jugentur“ u Austriji, imao je samo reči hvale za vožnju Miloša Borisavljevića trećoj etapi u okolini Švarcaua od oko 80 km, iako je stigao na začelju glavne grupe.

– Zauzeo je 83. mesto u vremenu pobednika Nemca Paskala Akermana koji je ima dve titule na šampionatu Nemačke na drumu i dve na pisti- kaže Čubrić. – Vozio je veći deo etape sa polomljenom žicom na točku ne znam kako je uspeo da se zadrži u glavnoj grupi. On je naš veliki talenat… Ostale vozače su, pošto su se vozili u završnici krugovi, sklonili sa staze, ali će voziti poslednju četvrtu etapu u okolin Bad Tacmandorfa, koja je i najteža na trci.

Povezana vest:  Na biciklu preko Alpa i na kraju uspon na Mon Blan!

U trećoj etapi Akerman je odsprintao grupu od skoro 90 biciklista. Drugi je stigao Oskar Nisu (Estoniju), a treći je bio Danac Elijas Busk. Plasman ostalih srpskih biciklista: 127. Stefan Stefanović + 5,39 minuta zaostatka, 128. Marko Polumirac, 129. Luka Samardžić, 130. Aleksandar Mitić, 131. Luka Kotur, svi u vremenu Stefanovića.

U generalnom plasmanu nije došlo do promene. Roze majicu lidera nosi i dalje Belgijanac Veršuere, ispred Austrijanca Jegera i Danca Andersena. Plasman srpskih biciklista: 49. Borisavljević + 37 sekundi zaostaka, 93. Stefanović + 6,38, 127. Mitić + 39,53, 130. Polumirac + 44,53, 131. Kotur + 44,23, 139. Samardžić + 51,09 minuta zaostatka.

Povezana vest:  „Dunavski kup“ debitovao u Tuzli, Mirković pobedio na hronometar