nemanja_suzznjevic

Nemanja Sužnjević treći na trci „Tur de Pečuj“

 

Srpski junior iz apatinskog Asa Nemanja Sužnjević koji na trkama  za „Tur de Pečuj“ vozi u majicu mađarske ekipe „ISK tim Kapošvar“ zauzeo je treće emsto u trci u Pečuju, iza dvojice mađarskih biciklista, dok je Dario Marton, drugi srpski omladinac takođe u majici ekipe iz Kapošvara plasirao na deseto mesto.

Povezana vest:  Direktor biciklističke trke Beograd – Banjaluka Vladimir Kuvalja donirao bicikle

– Staza je bila veoma zahtevna, iako kratka, samo 50 km – kaže Robert Marton sportski direktor apatinskog Asa koji na trkama za „Tur de Pečuj“ vodi i ekipu iz Kapošvara, a pomaže i biciklistma „S tima“ iz Sombora koji nemaju sportskog direktora.- Cilj je bio na brdu Mečeka iznad Pečuja i jak uspon je dobro izmorio učesnike. Apatin će bit domaćin jedne od deset trka „Tur de Pečuja“ 3. jula, a prva naredna trka je 22. maja u Komlou. Sužnjević je i treći u generalnom plasmanu za juniore i nadam se da će sačuvati ovu visoku poziciju.

Povezana vest:  WADA podnela žalbu zbog Kontadora

U konkurenciji elite, Srđan Omaković  („S tim Sombor“) osvojio je odlično sedmo mesto, dok je Dejan Vidaković, inače iz apatinskog Asa, u majici „ISK tima Kapošvar“ osvojio deseto mesto a njegov suvozač Marko Sudarić bio je 14.