SINGAPUR_FORMULA_STAZAOI MLADI, SINGAPUR
Biciklisti na stazi „formule 1”
Sutra se drumskom trkom završava maratonsko biciklističko takmičenje na Olimpijskim igrama mladih, teže od svake etapne trke za takmičare ovog uzrasta. Biciklisti (tri juniora i ejdna juniorska) su morali da voze četiri vrste bicikala na tri različite podloge i vrste staza, a sutra se vraćaju najvažnijem i najpopularnijem biciklističkom takmičenju – drumskoj trci i to na brzoj stazi u Marina beju na kojoj se vozi Velika nagrada Singapura u „formuli 1”.
Reprezentativka Srbije Jovana Crnogorac startuje prva, a 32 takmičarke dobile su zadatak da prevezu jedan krug od 2,3 km. Juniori, po trojica iz 32 nacionalne selekcije, ukupno 96, voziće pet velikih krugova po 9,6 km – ukupno 48 km.
U centru pažnje, svakako, biće Italijani koji žele da se sa četvrte vrate na čelnu poziciju, izgubljenu na be-em-iks biciklima, i da osvoje ekipno zlato.
Naši reprezentativci Aleksa Veličković, Filip Pavlović i Lazar Jovanović imaju zadatak da što više pomere reprezentaciju Srbije od začelja. A uoči sutrašnje trke Srbija je na 31. mestu. Iza nje je samo Eritreja.
Povezana vest:  VUELTA 2012, Klark pobedio u etapi, Rodrigez preuzeo crvenu majicu Vuelte