tara_izazov_1Prvi „Srpski izazov bespuća Tara 2010“ na planinskim biciklima startuje u subotu 4. septembra

 

 

Planinarsko smučarsko društvo Omorika, Biciklistički klub Novi Sad, Orijentiring klub Soko Bajina Bašta i BSS organizovaće 3, 4. i 5. septembra prvu etapnu ekipnu trku na planinskim biciklima u Srbiji „Srpski izazov bespuća Tara 2010“.

– Pripremili smo veoma atraktivnu stazu koja vodi kroz najlepše predele Tare – istakao je Nikola Živanović član organizacionog odbora trke.- Ukupna dužina najteže trke je oko130 kilomtara u dve etape, a učesnici će morati da savladaju preko četiri kilometra visinske razlike! Očekujemo dolazak takmičara iz BiH, Austrije, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Obećavamo mnogo uzbuđenja jer smo stazu tako trasirali da ima i epskih uspona od 14 kilometara sa nagibom i do 19 procenata!

Povezana vest:  Za vikend trka „Banjaluka - Beograd“- u dva dana skoro 400 km!

Voziće se na dve staze „Izazov“  i „Otvorena trka“. Sve etape stratuju i završavaju sa na Mitrovcu, jednom od najlepših delova Tare. Prva etapa „Izazova“ u subotu imaće 73,1 km i učesnici će ukupno savladati 2.124 metara visinske razlike. U „Otvorenoj trci“, staza je 37,9 km i visinska razlika 820 metara.

Drugog dana staza „Izazova“ je 58,9 km i 1.814 metra visinske razlike, a „Otvorene trke“ 24,1 km  i 788 metara. Učesnici su podeljeni po kategorijama muškarci, žene, miks i mastersi. Ekipu čine dva takmičara, može da bude samo muška, samo ženska, ali i mešovita. U svakog kategoriji podeliće se medalje i diplome za prva tri mesta, a svaki učesnik koji završi trku dobiće diplomu. Nagradni fond za sve trke je 100.000 dinara.

Povezana vest:  Ivan Stević odustao na SP, titula Marku Kevendišu

Podela startnih paketa je u petak 3. septembra od 18 do 19 časova i subotu od 7,00 do 8,30 časova posle čega će stratovati i prva etapa.