IZMAKLO POSTOLJE ZOLT DERŽolt Der peti u drugoj etapi na trci „Oko Bugarske“, Hasanović deseti u generalnom!

 

Srpski reprezentativac Žolt Der profesionalac u timu Partizan Srbija, zauzeo je odlično peto mesto u drugoj etapi 60. trke „Oko Bugarske“ koja je imala 202 kilometra i karavan se popeo i do smučarskog centra Pamporovo na 1.700 metara nadmorske visine!

– Imali smo vrlo lepo vreme, pa je odustalo „samo“ 30 biciklista. Da je pala kiša na ovako pakleno teškoj stazi karavan bi se prepolovio. Nama je ovo, sa druge strane dobro došlo, dve dugačke etape su odlična priprema za Šampionat sveta u Melburnu od 29. septembra do 3. oktobra gde će se voziti za titule na stazi od preko 250 kilometra – rekao je posle etape selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić. – U glavnoj grupi do pred sam cilj, bila su 44 vozača, među njima i Der i Hasanović, ali su se u finišu ipak izdvojila dvojica. Šteta, da je grupa ostala cela, sigurno bi se  Der našao na pobedničkom postolju! Zadovoljan sam i kako je vozio Stević, ulazi u ritam i on će sigurno u jednoj od narednih etapa ići na pobedu!

Povezana vest:  Australijanac oborio rekord, prešao 52,59 km za jedan sat

Trijumfovao je Bugarin Georgi Georgijev internacionalac u turskom profi timu Brisaspor u sprintu ispred Leopolda Koninga (Češka, Virpul), dok je odsprintao grupu za treće mesto Johanes Hejden (Nemačka, Brandeburg). Hasanović je bio 31. u vremenu trećeplasiranog. Plasmani ostalih srpskih biciklista: 49. Ivan Stević + 6,56 minuta, 51. Marko Stanković + 19,31, 60 Dragan Spasić + 20,13,63. Jovan Zekavica – isto vreme itd.

Povezana vest:  Diplomatski kor u bicklističkom karavanu na Zlatiboru

U generalnom plasmanu „žltu flanelku“ čuva Sergej Riskov (Rusija) iz ruske profi ekipe Itera Kaćuša u vremenu 10:04,29 časova. Drugi je sa 11 sekundi zaostatka Georgi Gerganov (Bugarska, Hamus) dok je na trećem mestu Čeh Buhacek iz Vurpula sa 13 sekundi slabiji vremenom. Na petom mestu je čuveni Španac Pako Mansebo (Iraklion Krit Mursija) sa 17 sekundi, Hasanović je odličan desti sa 19 sekundi slabijim vremenom. Pozicije ostalih srpskih vozača u ukupnom poretku: 32. Der + 37,38, 49. Stević + 44,33, 52. Stanković + 57,05, 55. Zekavica 58,17, 74. Spasić itd.

Povezana vest:  Žolt Der osvojio 21. mesto na trci Trofej ZSŠDI u Trstu

Treća etapa je dugačka 105 kilometra, a već četvrta ponovo veoma naporna od 202 km.